FC Tempo Praha

U19: Překvapivá prohra na Hájích

1.11.2015 8:18   Michal Netušil  

Nejen překvapivá, ale bohužel i zasloužená porážka u posledního celku tabulky.

V předehrávce 11. kola jsme přijeli už ve středu na Háje. Proti poslednímu týmu soutěže jsme si snad ani jiné cíle než výhru neplánovali, i když nám chyběli hlavní opory Schwank, Štěpánek a Bártík. Bohužel jsme tvrdě narazili a jednoznačně prohráli.

Od prvních minut jsme nehráli dobře. Nedařilo se nám přidržet míč a přesnost našich přihrávek taky nebyla dobrá. Navíc se hrálo na umělce a s tím si asi kluci nedokázali poradit. Háje na nás nastoupily odhodlaně a v každém osobním souboji bylo vidět, kdo chce vyhrát. Bohužel jsme to nebyli my. Háje hrály jednoduchý fotbal s hodně nakopávanými míči na útočníky. My jsme si to nedokázali pohlídat, i když jsme kluky nabádali, aby vysoko vytaženým presinkem k těmto situacím nedocházelo. Bohužel jsme ale pokyny neplnili a dovolovali domácím si vytvářet slibné brankové příležitosti. Ve 29. minutě nás vytrestali za malou aktivitu. To se prosadil domácí útočník a otevřel skóre zápasu. Do poločasu jsme měli pouze náznaky šancí, a tak se šlo do šaten za nepříznivého stavu.

Ve druhém poločase jsme na soupeře vlítli a zatlačili domácí na vlastní polovinu. Odměnou nám bylo vyrovnání poté, co se prosadil Šváb v 57. minutě. Místo toho, abychom Háje dorazili a otočili výsledek, jsme nepochopitelně polevili a dovolili domácím opět skórovat. Navíc domácí přidali pojišťovací branku, a tak zápas skončil 3:1 pro Háje. Pro domácí to byly první body v soutěži a k tomu jim gratuluji.

Musíme si přiznat, že jsme dělali až příliš mnoho školáckých chyb, které Háje dokázaly využít a zaslouženě vyhrály. Na tento zápas je lepší zapomenout a soustředit se na další zápas, kdy doma přivítáme další tým ze dna tabulky Újezd nad Lesy. Jenom škoda, že mohli kluci dát Vaškovi ke svátku pěkný dárek v podobě vítězství. Místo toho mu dali svou hrou náběh na infarkt.

Zápasy:

FC Háje Jižní Město - FC Tempo Praha 3:1 (1:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:30)