FC Tempo Praha

U19: Horší tým už nepřijede

11.11.2015 8:50   Michal Netušil  

O osm hráčů oslabené Tempo nestačilo na Újezd nad Lesy. 

V posledním domácím zápase podzimu jsme chtěli odčinit nezdar z Hájů. Byla k tomu ideální příležitost. Soupeřem nám byl tým z Újezdu nad Lesy, který od každého dostává poměrně dost branek. To bychom ale nesměli být na Tempu, kde se body potřebným rozdávají a dobrým celkům se sbírají. Opět jsme měli velkou marodku hráčů, zapříčiněnou nemocemi a zraněními. To ale není výmluva pro nepochopitelný výsledkový zkrat. I bez opor bychom měli bez problémů vyhrávat nad týmy z chvostu tabulky.

Od prvních minut byla zjevná taktika Újezdu. Zalezli v deseti lidech na vlastní polovinu a jakýkoliv míč se snažili odpálit co nejdále od vlastní branky. S neustálým dobýváním jsme si nedokázali poradit. Chyběla nám trpělivost v kombinaci a tím jsme příliš lacino ztráceli míč a nedokázali jsme si vytvářet brankové příležitosti. Ojedinělou šanci měl v 17. minutě Petřek, kterého vyslal Buzek pěknou přihrávkou za obranu. Bohužel samostatný nájezd z boku skončil pouze na břevně. Když jsme nedali i další dvě šance, které měli Arntz a Hrstka, musel nám ukázat Újezd, jak se proměňují šance. Na polovině hřiště ztratil míč Čáslavský a z následujícího brejku proměnil hostující útočník nabídnutou šanci 0:1. Za tohoto stavu jsme si šli odpočinout a nabrat síly do druhého poločasu.

V něm se obraz hry neměnil. My jsme se neustále snažili dobývat zahuštěnou obranu Újezdu. Bohužel se nám ale nedařilo něco vymyslet, a tak jsme si nedokázali vytvářet žádné šance. Naopak hosté využili i to málo co měli. Dostali se třikrát za polovinu a dokázali dát tři branky. Jednu ze střely z vápna po našem nedůrazném bránění a dvě z trestného kopu. Hlavně ta poslední branka byla snad ze čtyřiceti metrů. V samém závěru jsme dokázali už jen snížit. V 89. a 90. minutě se trefili Arntz a Buzek. To bylo ale z naší strany vše, a tak jsme prohráli 2:4.

Musíme si přiznat, že horšího soupeře asi budeme v soutěži hledat jen stěží. Naše hra ale nebyla dobrá, a tak nám Újezd ukázal jak z minima vytěžit maximum. Do dalšího zápasu bude potřeba přidat ve všech herních činnostech, především na rychlosti při hře s míčem i bez míče a podpořit to týmovým pojetím hry.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Újezd nad Lesy 2:4 (0:1)