FC Tempo Praha

U19: Vítězná generálka na Hájích

25.8.2016 21:32   Michal Netušil  

Tempáci v oslabené sestavě zvítězili jednoznačně 5:0.

V generálce před soutěží jsme přijeli sehrát utkání na Háje. Kvůli zranění jsme postrádali několik hráčů, a tak jsme si museli vypůjčit kluky z mladšího dorostu. Dva nedorazili, a tak nás bylo pouze 11. Zápas se hrál za velkého vedra a při pohledu na naši lavičku se klukům dělalo špatně. Seděl tam jenom trenér, který měl hlavní funkci jako vodonoš a té se zhostil na jedničku. Naopak Háje měly snad šest kluků na střídání a toho využívaly, co se dalo. Střídali snad každých pět minut. Kluci ale na hřišti ukázali, kdo je pánem a nedali domácím žádnou šanci.

Od prvních minut jsme byli aktivní a Háje jsme zatlačili na vlastní polovinu. Vyústěním tlaku bylo vstřelení první branky v 8. minutě. Kopali jsme trestňák, který zakončil Soukup - 0:1. O dvě minuty později jsme se radovali podruhé díky brance Balšána, kterého našel centrem z levé strany Čáslavský - 0:2. Poté tempo hry trochu opadlo. My jsme se soustředili na dobré bránění a vyrážení do brejků. To se nám dařilo. Do šancí se dostával hlavně Balšán. Nedokázal ale přesně zakončit a nechal jen vyniknout domácího brankáře. V samém závěru prvního poločasu se dostali po zaváhání v obraně do velké šance domácí. Útočník se dostal před Hozáka, kterého ale nedokázal překonat. Následně nato jsme přidali třetí branku díky Balšánovi. Poločas tak skončil 0:3.

Ve druhém poločase jsme se snažili o držení míče na vlastních kopačkách a tím nedovolit Hájům vstřelit branku. Už jsme se netlačili tolik do zakončení, ale dařilo se nám si vyměnit míč několikrát ze strany na stranu a Háje tím unavit. Když v 68. minutě přidal další branku Balšán po dobrém presinku Čáslavského, definitivně jsme rozhodli o naší výhře. Poslední branku vstřelil Soukup a stanovil tím skóre na konečných 0:5.

Klukům bych chtěl poděkovat za předvedenou hru. Jenom mě mrzí, že nedorazili Hudák a Hampapa. Oba se ani neomluvili. Snad se nám podaří v prvním kole soutěže navázat na dobrou hru, kterou jsme předvedli. Soupeřem nám bude FA Praha, s kterou jsme loni dvakrát prohráli.

Zápasy:

FC Háje Jižní Město - FC Tempo Praha 0:5 (0:3)