FC Tempo Praha

U19: Hrát deset minut nestačilo

13.9.2016 11:39   Michal Netušil  

Tempo na Lokádě prohospodařilo dvoubrankový náskok.

Ve třetím kole jsme přijeli potvrdit předchozí výhru na půdu Loko Vltavín. Bohužel se nám to nepovedlo, protože jsme dokázali hrát pouze prvních patnáct minut a od té doby jsme přenechali iniciativu domácímu týmu, který využil našich hrubých chyb a podařilo se mu vyhrát.

Od začátku jsme kluky nabádali k aktivnímu a vysoko postavenému presinku a tím zatlačit domácí na vlastní polovinu. To se nám podařilo a začátek zápasu by se dal popsat jako z říše snů. V 5. minutě jsme se ujali vedení poté, co po závaru ve vápně se nejlépe zorientoval Adámek, který propálil vše, co mu stálo v cestě - 0:1. Domácí se nestihli ani nadechnout a už jsme přidali druhou branku, o kterou se postaral Balšán, kterého našel přesnou přihrávkou mezi obránce Kopeš. Po deseti minutách se zdálo, že budeme mít zápas zcela pod kontrolou. Bohužel jsme ale přestali hrát aktivně a začali jsme prohrávat osobní souboje a navíc jsme dělali školácké individuální chyby. Lokáda nesložila zbraně a snažila se za pomoci dlouhých míčů za obranu dosáhnout vstřelení branky. Několikrát se do slibné příležitosti dostali, ale buď netrefili bránu nebo dobře zasáhl Hozák v brance. Bohužel ale ve 33. minutě se domácí dočkali. Dlouhý nákop podběhl Adámek a domácí útočník si dokázal poradit - 1:2.

Ve druhém poločase se začalo hrát v mírnějším tempu a šancí příliš nebylo. Výjimkou byla Kopešova šance, který ale nedokázal samostatný nájezd proměnit v branku. To bylo asi klíčové, protože od té doby jsme přestali hrát a začali jsme domácím dávat příliš času na rozehrávku a tím si dokázali vytvářet šance. V 75. minutě házeli aut do našeho vápna, kde si nerozuměli Hozák s Čáslavským a byla z toho vlastní branka a vyrovnání na 2:2. To nás položilo na kolena a domácí toho využili v samém závěru. V 98. minutě dokončili zvrat zápasu a vyhráli 3:2.

Je škoda, že jsme nedokázali hrát nátlakovou hru delší dobu a neuspokojit se rychlým vedením. Musíme se z toho poučit a příště hrát zodpovědněji celý zápas a ne jen deset minut.

Zápasy:

Loko Vltavín - FC Tempo Praha 3:2 (1:2)