FC Tempo Praha

Tempo představilo nový klubový znak

13.12.2016 21:37   redakce  

Po patnácti letech FC Tempo Praha mění svůj znak.

Jedním z očekávaných bodů programu 14. Tempáckého plesu bylo představení nového znaku FC Tempo Praha. Změna přichází po patnácti letech, kdy byl trojúhelníkový tvar nahrazen stávajícím kulatým.

Znak FC Tempo Praha Znak FC Tempo Praha
 Nový znak je štítového tvaru s moderními křivkami. "Měl by být značkou, jenž odkazuje na bohatou historii i dynamickou současnost, značkou, která sebevědomě kráčí k budoucnosti, k devadesátiletému výročí založení klubu FC Tempo Praha," vysvětluje autor návrhu, klubový grafik Martin Končel.

Znak ctí klubové barvy, pracuje však s jejich odstíny, což jej dělá živějším. Na rozdíl od obou předchozích verzí je barevné dělení znaku vodorovné. Snoubí se v něm moderní pojetí s historickým odkazem na lokalitu staré Lhotky.

Proto se v horní části znaku na červeném poli nachází letopočet 1928 doplněný ikonografickým prvkem kapličky Petra a Pavla, připomínající místo a rok, ke kterému se datuje založení klubu. Pod názvem klubu na bílém poli se na žlutém podkladě nachází moderně stylizovaný, stále však klasický, fotbalový míč.

Dolní část znaku kryje červená stuha s nápisem "ze Lhotky", odkazující nejen jasně a srozumitelně na čtvrť, kde náš klub působí, ale rovněž na jeho první název - S.K. Lhotka. Původní návrh znaku přitom počítal se stuhou v černé barvě. Při prvním představení však vyvolávala smuteční dojem a byla nahrazena červenou. Odkaz znaku však i tak zůstal stejný: "Otevřeně a jasně sděluje - My jsme Tempo, hrdý klub ze Lhotky," doplňuje autor.

Ke stažení:

Znak FC Tempo Praha 13.12.2016 stáhnout FC Tempo Praha znak.pdf

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:4)