FC Tempo Praha

U11: Ze sobotních zápasů

15.1.2017 22:47   Dominik Kadlec  

Tempo změřilo síly s Libuší a o rok mladšími Klokany.

V obou utkáních, jak s Libuší, tak s Bohemians 07, měli mít kluci herně navrch a je dobře, že to potvrdili. V obou utkáních byla převaha zpočátku velmi výrazná, potom trochu upadala. S Libuší to bylo spíše vědomím, že máme nahráno a nemusíme tolik, i když dát co nejvíc gólů jako tým je přece taky motivace :-). S Bohemkou to bylo dáno rozložením sil. První povánoční zápas zvládli bez střídání 3x25 minut proti soupeři točícímu dvě pětky. S únavou bylo vidět, že odchází kvalita zpracování a přihrávky a tím klesla kvalita celé hry. Řekli jsme si tak, že za bernou minci budeme brát první dvě třetiny a ty byly v naší režii, pak už to bude o tom posunout svoje volní vlastnosti.

Ale teď spíš k tomu, co nás čeká. Přes zimu a jaro bychom chtěli zvládnout zónové bránění. Tak, abychom ve hře 7+1 měli dva systémy. Jednak klasické osobní bránění s prvky zónového jako hrajeme nyní, tedy každý kluk má svého hráče, za kterého zodpovídá, ale hlavně u předních to není o tom, že stojí u něj, nýbrž volí postavení tak, aby to k němu stihl, když na něj letí míč, ale jinak brání zprostředka, abychom byli blíže u sebe. Čím blíže k naší bráně, tím je bránění těsnější. Zároveň volím postavení se zajištěním svého spoluhráče, který atakuje hráč s míčem.

A ten druhý systém zónový bude hlavně o tom, že každý je zodpovědný za prostor a hráče v něm. To jest systém uplatňující se na velkém hřišti. Bude to pro kluky ještě trochu náročnější na komunikaci a orientaci v prostoru. Pro nás se to projeví hlavně v tom, že při rozehrávce od brány nebudeme nalezlí až na obráncích, ale kousek se stáhneme a budeme se snažit naším postavením si soupeře natlačit. kam potřebujeme. Dneska jsme to s kluky naťukli před třetí třetinou s Bohemkou, někomu to trochu zamotalo hlavu a někdo se chytil lépe.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FSC Libuš
Bohemians Praha 1905 - FC Tempo Praha