FC Tempo Praha

U17: Tempo vítězem bitvy

22.5.2017 21:04   Jiří Dědič  

Vršovice hrály hodně agresivně, ale Tempáci se s tvrdou hrou dokázali vyrovnat.

Od první minuty to byli hosté, kdo se přišli skoro doslova porvat o výsledek. Byli agresivnější, odhodlanější a ničeho se nebáli. Naše rychlé výpady sice moc nestíhali, ale hráči při nich dostávali doslova nakopáno. Konkrétně Soukal a Polívka byli snad při každém průniku faulováni. V tvrdém souboji se ocitl i Balšán a Babický, který následně vystřídal a do hry se už nevrátil. Ale nic z toho nás neodradilo a stále jsme diktovali tempo zápasu. Vždyť jsme Tempo Praha a doma to vždy hodláme potvrdit!

Akce střídala akci, střela za střelou a neúnavně jsme se rvali o výsledek. První branku vstřelil až Soukal po sólo akci Balšána a následné skvělé přihrávce na již zmíněného střelce. Tato pátá střela na branku a osmá celkově v prvním poločase se konečně dostala za záda brankaře, a rozevlála tak síť. Moment, na který každý fotbalista čeká! V prvním poločase jsme udělali jedinou chybu, když stoper Luťcha zaváhal, podcenil situaci a nezkušeně ztratil míč. Naštěstí soupeř byl sám překvapen touto chybou a situace nedokázal využít.

Ve druhém poločase Vršovice zlepšily svoji hru a k důrazu přidaly i několik skvělých přihrávek a přímočarost v přechodu do útoku. Ale byli jsme to opět my, kdo vstřelil další branku a to konkrétně Dvořák svoji levačkou, která oproti jeho silné pravé noze nijak nezaostává v kvalitě ani síle. Hosté z Vršovic sice dokázali snížit na 2:1, ale pro potvrzení výsledku na sebe nenechal čekat ani Balšán, když dorazil vyražený míč brankaře skoro do prázdné branky. Je jen škoda, že výsledek nebyl vyšší, jelikož střela z přímého volného kopu, kterou vyslal Schönmann, neskončila v brance. Takto skvěle kopnutý míč, stáčející se do pravého horního rohu branky, svým efektivním zákrokem vyrazil hostující brankař, a nechal tak vyniknout sám sebe.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Union Vršovice 3:1 (1:0)