FC Tempo Praha

U19: Tempáci spustili brankostroj

26.5.2017 16:10   Michal Netušil  

Dukle nasázeli sedm branek a připsali si další tři body.

V neděli jsme doma přivítali soupeře z Dukly, na kterou se nám docela daří. A nejinak tomu nebylo ani tentokrát. Zaslouženě jsme vyhráli, protože jsme byli asi hladovější po vítězství.

Už před zápasem jsme pokukovali po soupeři, který předváděl netradiční rozcvičení. Spíše to vypadalo jako trénink včetně posilování. Asi je to moc nenažhavilo a v úvodu zápasu to bylo znát.

Od prvních minut jsme chtěli na Duklu zatlačit a nenechávat jim dostatek času na kombinaci, ve které jsou dobří. To se nám dařilo. I když první šanci měli hosté, byli jsme to my, kdo se radoval z první branky. Po trestném kopu Petřeka se míč snesl přesně na hlavu Adámka, který neměl problém hlavou vsítit branku - 1:0. Poté jsme měli několik dalších šancí, které jsme nedokázali proměnit. Ale i Dukla si vytvořila několik šancí. Hlavně po přihrávkách středem obrany, kde jsme propadali a dovolili soupeři vytvořit si velké šance. Naštěstí nás ale podržel Žežulka v bráně, a tak jsme stále drželi nulu. Už to vypadalo, že moc branek padat nebude. Ale od 30. minuty se brankostroj rozjel.

Ve 33. minutě se uvolnil Arntz s míčem a přesným centrem našel hlavu nejmenšího hráče přeboru Trajhana. Ten ze dvou metrů nedal brankáři šanci a zvýšil na 2:0. O tři minuty později zvyšoval Schwank, kterého vybídl ke skórování Polívka - 3:0. Hned vzápětí se dostala ke slovu Dukla, která dokázala snížit na 3:1, po pěkné kolmici středem obrany, kterou hostující útočník zužitkoval ve snížení. Tříbrankový náskok jsme si do poločasu vzali zpět. Hned z prvního útoku po inkasovaném brance se podařilo Schwankovi vstřelit gól na 4:1. Za tohoto stavu jsme si šli odpočinout a nabrat síly na druhý poločas.

Ve druhém poločase jsme dobře bránili a vyráželi do rychlých brejků. V 61. minutě se trefil Soukal, kterému připravil míč jak na zlatém podnose Trajhan - 5:1. O patnáct minut později přidal šestou branku Čech, který získal míč na vlastní polovině a rychlým vedením se dostal až do vápna Dukly. Asi nevěděl co s míčem má udělat, tak vystřelil a i se štěstím skončil v brance - 6:1. Ke konci zápasu jsme trochu polevili  Dukla toho využila. Vstřelila nám dvě branky, ale naštěstí Babický dal naši sedmou branku a tím utkání rozhodl. Jasně a zaslouženě jsme vyhráli 7:3 a tři body zůstali doma.

Všem klukům bych chtěl poděkovat za předvedenou hru. Před zápasem jsme totiž měli problémy s počtem hráčů díky nemocem, zraněním a trestům. Děkuji klukům z mladšího dorostu, že nám v tak velkém počtu šli pomoct. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha B 7:3 (4:1)