FC Tempo Praha

Respekt - průvodce pro rodiče a trenéry dětí

22.2.2011 22:04   Libor Koubek  

Trenéři a hráči FC Tempo Praha se zapojili do celosvětové kampaně proti projevům hulvátství a netolerance v rámci výchovy fotbalových talentů - pomohli natočit film.

ČMFS se zapojil do celosvětové kampaně proti projevům hulvátství a netolerance v rámci výchovy fotbalových talentů, kterých se často dopouštějí ti kdo je vedou, dokonce i jejich vlastní rodiče.

Českomoravský fotbalový svaz připravil průvodce pro rodiče a trenéry mladých fotbalistů. DVD s příznačným názvem Respekt - průvodce pro rodiče a trenéry dětí ukazuje několik základních modelových situací, se kterými se setkáváme v rámci výchovy nejmenších adeptů fotbalového umění. Je to jeden z bodů, které ČMFS řeší v rámci restrukturalizace mládežnického fotbalu a to zejména těch nejmladších kategorií. ČMFS a jeho zástupci a pracovníci si uvědomují, že pouhá změna organizace je nedostatečná, bez takovýchto dílčích kroků, které budou pomáhat měnit i klima ve fotbalu a hlavně v práci s dětmi a mládeží.

Tatínek ostře kritizující rozhodčího při utkání svého synka, který neváhá použít i ty nejvulgárnější výrazy, trenér motivující své svěřence až za hranicí únosnosti, to vše jsou momenty obecně zvyšující agresivitu a které mohou když ne úplně zlikvidovat, tak alespoň do značné míry poškodit vztah mladých hráčů k fotbalu. Film, ani již dříve vydané kartičky pro rodiče, si nekladou za cíl vyřešit problémy s chováním rodičů a vedením dětí, ale ukázat směr jakým by se vše mělo ubírat.

Film bude vysílán v ČT a je možné jej veřejně využívat pro práci s rodiči i trenéry.

Film se natáčel v areálu FC Tempo Praha a "zahráli" si v něm trenéři našeho klubu - Antonín Plachý (zároveň scénárista filmu) a Petr Kamitz. Hlavní dětské role pak vytvořili Dominik Holub a Martin Richter ze starší přípravky A.



Osoby:

Antonín Plachý

Tagy:

    Trénink