FC Tempo Praha

U15: Dva rozdílné poločasy

22.8.2017 21:33   Jaroslav Teplan  

Tempo nakonec ze spousty šancí dokázalo tři proměnit a zdolalo Aritmu 3:1.

V neděli 20.8. jsme odehráli první mistrovské utkání v této sezóně, když jsme na zcela novém zrekonstruovaném travnatém hřišti přivítali Aritmu.

FC Tempo Praha - SK Aritma Praha 3:1 FC Tempo Praha - SK Aritma Praha 3:1
Začátek utkání se hrál v naší režii, kdy jsme v prvních deseti minutách neproměnili pět velice slibných střeleckých příležitostí. Vytvoření takto rychlých a nebezpečných situací pro branku soupeře hráče velice uspokojilo a ve svém snažení polevili. Míč jsme měli stále více na svých kopačkách, ale nedařilo se nám výrazně prosazovat do zakončení. Nakonec v poslední minutě prvního poločasu soupeř potrestal naši pasivitu. Přímý kop z poloviny hřiště stopeři Meztek se Švejdou podběhli, soupeř se z blízkosti nemýlil, a dostal se tak do překvapivého poločasového vedení.

Ve druhém poločase na hřišti už dominovalo pouze jedno mužstvo a tím bylo domácí Tempo. Hráči si vytvářeli řadu slibných střeleckých příležitostí, leč se je nedařilo proměňovat. I trenér soupeře řekl, že tolik zabitých střeleckých příležitostí dlouho neviděl. Nakonec se výsledek podařilo otočit, když se postupně trefili Šmerda, Janoševič a v poslední minutě L. Jirák.

V zápase jsme viděli dva rozdílné poločasy. V prvním se kluci snažili držet taktické pokyny, hrát organizovaně a disciplinovaně. Ve druhém poločase to byl spíše živelný fotbal, což nám umožnila především odcházející fyzická síla hostů a nedostatečná zkušenost v taktickém řešení 1vs1 do obranné fáze. Díky tomu jsme si vytvářeli více než slibné střelecké situace.

Mrzí nás, že výsledek neskočil vyšším rozdílem. Kluci si musí uvědomit, že v zápasech s vyspělejšími týmy nebude docházet k tolika šancím a mohou rozhodovat detaily. Přesto klukům blahopřejeme k úspěšnému vstupu do nové sezóny a pevně věříme, že tyto body se nám podaří potvrdit již v pátek na hřišti Písku.

Rodičům a fanouškům, kteří si udělali čas, děkujeme za podporu a rovněž soupeři, který se s námi bil do poslední minuty o výsledek a našim hráčům nedovolil polevit.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Aritma Praha 3:1 (0:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:40)