FC Tempo Praha

U15: Těsná prohra v Písku

25.8.2017 23:40   Tomáš Zajíček  

Po špatné první půli přišlo zlepšení, k vyrovnání bylo blízko, ale domácí nakonec výhru uhájili.

V pátek 25.8. jsme odehráli mistrovské utkání v Písku na krásné přírodní trávě. Bohužel náš výkon v první půli již tak krásný nebyl.

Začátek utkání nám nabídl vyrovnaný průběh bez výraznějších příležitostí, s přibývajícím časem se však domácí stále více osmělovali a těžiště hry se přeneslo na naši obrannou polovinu. Zde nutno podotknout, že lehkými ztrátami a nulovým důrazem jsme soupeři značně pomáhali převzít iniciativu. Nikoho tak nemohlo překvapit, když se ve 26. minutě dostal Písek do vedení zásluhou střely ze střední vzdálenosti, která zapadla přesně za tyč. Po inkasované brance se průběh hry vůbec nezměnil, domácí se tlačili do koncovky a nám to bylo jedno. Jen díky neschopnosti píseckých hráčů trefit bránu se šlo do kabin za stavu 1:0.

V první půli jsme se prezentovali pomalou činností s míčem, naivitou při řešení situací 1 na 1 a minimálním důrazem v osobních soubojích. Na našem výkonu nebylo co chválit, a proto přišly změny v sestavě.

Do druhé části jsme nastoupili mnohem agresivněji a s vysokým presingem. Mnohem častěji se nám dařilo dostat se k soupeřově bráně a zle mu zatápět, leč bez vyložených brankových příležitostí. Domácí hrozili hlavně rychlými protiútoky po křídlech, které mnohokrát zastavil až výborný zákrok Filipa v naší bráně. Jeden z brejků se však Písku podařilo zužitkovat, a tak ve 38. min byl stav 2:0. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a po nepřesvědčivém vyběhnutí brankáře Novák uklízel míč do prázdné brány - 2:1. Vzápětí mohlo být srovnáno, to když se Havlíček řítil sám na brankáře domácích, jeho zakončení však skončilo na tyči. Posledních deset minut se domácí už jen bránili a vyrovnání viselo na vlásku. Nejblíže jsme mu byli při dalekonosné střele Větrovce, která k naší smůle jen orazítkovala břevno. Utkání tak skončilo výhrou Písku 2:1.

Opět jsme předvedli výkon dvou rozdílných poločasů. Ve druhé půli jsme se prezentovali výrazně živějším a bojovnějším výkonem, který s sebou vnesli do utkání střídající hráči. Nutno však podotknout, že v součtu obou poločasů zvítězil Písek zaslouženě.

Zápasy:

FC Písek - FC Tempo Praha 2:1 (1:0)