FC Tempo Praha

U15: Vyrovnaná půle s favoritem

6.9.2017 18:48   Jaroslav Teplan  

Nakonec Tempo podlehlo Dukle 3:6.

V neděli 3.9. jsme na domácí umělé trávě přivítali favorizovanou Duklu Praha, která svojí kvalitou určitě patří do vyšší soutěže.
Hned v úvodu zápasu Švejda obrovsky chyboval při zpětné malé domů a soupeř dokázal tuto chybu potrestat a dostat se do vedení 1:0, o pět minut později hráč Dukly vyškolil naše obránce u postranní čáry a velmi jednoduše se dostal do zakončení, ve kterém byl nekompromisní. Dukla vedla v desáté minutě 2:0. 

V prvních deseti minutách jsme měli dva velké problémy. Jedním byla soustředěnost, čímž jsme Dukle darovali dvě branky a tou druhou byla rychlost hry. Hráči neměli tolik času a prostoru jako v minulých zápasech a chvíli trvalo, než si zvykli. Byl to určitý ukazatel i toho, jak by měli přistupovat k rychlosti hry v tréninku.

Poté jsme se začali více osmělovat a vyrážet do útoku. Podařilo se nám snížit brankou Havlíčka na 2:1, kdy zužitkoval Novákovu přihrávku. O chvíli později se nám dokonce podařilo výsledek vyrovnat na 2:2, když si hráči obě role vyměnili. Přihrával Havlíček a skóroval Novák. Do konce poločasu se odehrál vyrovnaný souboj, kde každý z týmu mohl vstřelit ještě jednu branku. Musíme zde kluky pochválit, že po nepovedeném začátku byli schopni se vrátit zpět do zápasu a bojovat až do konce o povedený výsledek.

Bohužel vstup do druhého poločasu se nám opět nevydařil a během prvních deseti minut jsme tentokrát třikrát tahali míč ze své sítě. Dukla ve druhém poločase již častěji držela míč na svých kopačkách a byla lepším týmem. Nakonec do konce zápasu ještě dokázala jednu branku přidat a zápas poté zkorigoval Lukáš Jirák na konečné skóre 6:3 pro Duklu.

Dnes k nám zavítal jeden z favoritů skupiny, který nebude lehce ztrácet body. Kluci dnes makali a předvedli řadu hezkých akcí. Bohužel pokud nezachytíme začátky poločasů, tak těžko můžeme pomýšlet na dobrý výsledek. Jak už jsme zde několikrát psali, chyby k fotbalu patří, ale nemohou nás ovlivnit do dalšího průběhu hry. Musíme žít aktuální herní situací, nevracet se k té minulé - zpackané a snažit se vnitřně vyburcovat k lepšímu výkonu. Dukle děkujeme za příjemný a kvalitní zápas.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Dukla Praha 3:6 (2:2)