FC Tempo Praha

U15: Zápas jsme si prohráli sami

14.9.2017 21:05   Jaroslav Teplan  

Přes převahu a šance Tempo prohrálo na hřišti Petřínu Plzeň.

V neděli 10.9. jsme v odpoledních hodinách hráli zápas v Plzni s Petřínem. Po dvou neúspěšných zápasech jsme chtěli naplno bodovat a odvézt si z Plzně tři body.

Zápas začal velmi opatrně. Opticky měli více ze hry domácí, ale nevytvářeli si žádné velké šance. Prvního gólu jsme se tak dočkali až ve 20. minutě, kdy nám soupeř utekl po pravé straně a s následným centrem si poradil domácí útočník a prohrávali jsme 1:0. Zanedlouho se nám podařilo vyrovnat, když se ze střední vzdálenosti podařilo vyrovnat Lukáši Jirákovi. Tento gól nám vlil krev do žil a do konce poločasu jsme byli lepším týmem.

Začátek druhého poločasu začal stejně jako v prvním dějství. Soupeř si připravil tři velmi slibné situace po našich hrubých chybách. Nejdříve si s tím velmi dobře poradil Filip. Bohužel v další situaci se soupeři zaslouženě podařilo skórovat, a ujmout se tak znova vedení. Od této doby byl na hřišti pouze jeden tým a tím jsme byli my. Soupeře jsme zamkli na vlastní polovině a dobývali jeho branku. Neúspěšně. Několik nadějných úniků po straně se špatně řešenou finální přihrávkou, tyčka Větrovce, Švejdova šance v poslední minutě zůstaly nevyužity, a soupeř tak ubojoval vítězství 2:1.

Zápas jsme si v podstatě prohráli sami. Především nízkou aktivitou a malou úspěšností v osobních soubojích ve středu pole. Rovněž nám dneska vázla přesná rozehrávka od stoperské dvojice. Byla na nich patrná nervozita a nejistota. Věříme, že se kluci vzchopí a následující zápas s Vyšehradem nám přinese tři body.

Zápasy:

SK Petřín Plzeň - FC Tempo Praha 2:1 (1:1)