FC Tempo Praha

U15: Sedm branek a čisté konto

25.9.2017 10:25   Jaroslav Teplan  

Tempo bez problémů zvládlo zápas v Prachaticích.

V sobotu 23.9. jsme se vydali na dalekou cestu k nováčkovi soutěže do Prachatic. Posíleni  poslední výhrou s Vyšehradem jsme chtěli body potvrdit. Bohužel závěr týdne některé kluky postihla viróza, tak jsme byli zvědaví, jak zápas zvládneme.

Do zápasu jsme vstoupili bez zaujetí a soupeř hned v první minutě neproměnil obrovskou příležitost, kterou zneškodnil velmi pozorný Filip. To byla na dlouhou dobu jediná velká příležitost týmu z Prachatic. Od té doby jsme převzali iniciativu na hřišti. Začali jsme si vytvářet řadu velmi dobrých herních situací, které jsme nedokázali účinněji využívat. Ovšem do poločasu jsme se ujali vedení 3:0, když se trefili dvakrát L. Jirák a jednou Šmerda.

Do druhého poločasu jsme vstoupili aktivně a podařilo se nám ještě přidat další čtyři branky, když hattrick dokončil L. Jirák, dvakrát se trefil Tokar a jednou Janoševič.

Jsme velmi rádi, že se nám již druhý zápas za sebou podařilo udržet vzadu nulu a dnešní zápas podpořit i vyšším počtem vstřelených gólů. Dařila se nám rychlá přechodová fáze, když především Havlíček s Rakušanem dokázali obratně hledat prostor mezi jednotlivými řadami soupeře a hrát přímočaře směrem nahoru.

V zápase je škoda herních situací, které jsme vlivem špatného náběhu či uspěchané přihrávky nedokázali přetavit ve více gólů. Musíme uznat, že soupeř se po celou dobu utkání snažil hru tvořit a nedocházelo pouze k ukopávaným míčům a hře na náhodu.

Zápasy:

FK Tatran Prachatice - FC Tempo Praha 0:7 (0:3)