FC Tempo Praha

U15: Dramatický závěr derby

9.10.2017 10:45   Jaroslav Teplan  

Na Braníku padaly branky v samém závěru a Tempáci si nakonec odvezli všechny tři body.

V neděli 8.10. jsme odehráli další mistrovské utkání, tentokrát na půdě sousedního Braníka. Vlivem podmáčeného terénu jsme zápas odehráli na umělé ploše. Takže více než se soupeřem jsme se rvali sami se sebou. Odskoky míče, zpracování míče či rychlost - všechny tyto aspekty byly pro nás byly složité.

V prvním poločase více hrozil Braník než my. Byl živější, důraznější a celkově dravější. My jsme měli problém převzít míč, být aktivnější a především absolvovat osobní souboje. Soupeř velice jednoduchou hrou nám dělal problémy především v zadních řadách, kde vlivem špatné komunikace a nedůrazné hry mezi brankářem a hráči obrany vznikal prostor pro branické. První bojovný poločas odehraný převážně uprostřed hřiště skončil bez branek.

Ve druhém poločase jsme hru výrazně zpřesnili a postupně si zvykali na terén. Soupeř neustále presoval, ale již se nám dařilo několikrát vyjet z těchto nepříjemných situací. Začali jsme si rovněž vytvářet šance. Do vedení jsme se dostali gólem L. Jiráka. Deset minut před koncem se podařilo zvýšit Tokarovi na 2:0 a mysleli jsme si, že je hotovo. Soupeř však zbraně nevzdal a podařilo se mu okamžitě po rozehrání snížit na 2:1. To mu vlilo krev do žil a bylo ho plné hřiště. Po jednom z mnoha dalších propadlých míčů za obranu se mu dokonce podařilo vyrovnat na 2:2. Poslední slovo jsme však měli my, když se Ling prosmýkl kolem dvou hráčů soupeře, posunul míč na Tokara, který svým druhým gólem v utkání rozhodl zápas pro nás. Za zmínku ještě stojí dvě nastřelené tyče v průběhu zápasu, které rovněž mohly přinést více klidu do našich řad.

Zápas nebyl tolik o fotbale jako spíše o soubojovosti. Museli jsme se vyrovnat se dvěma faktory - hřištěm a jednoduchou, ale účelnou hrou soupeře. Obrovské problémy jsme měli s odhadem na míč a s jeho důrazným odehráním nebo kvalitnějším dobíráním středových hráčů. V zápase bylo k vidění spousta technických nepřesností. Zápas nepřipomínal úroveň žákovské divize, ale spíše úroveň nižší. Dneska bychom především vyzvedli bojovný výkon kluků, kteří se i přes rychlé vyrovnání soupeře těsně před koncem zápasu nevzdali, dokázali se zvednout a vstřelit vítěznou branku. A závěr zápasu? Obrovské uspokojení a uvolněnost našich kluků po vstřelení druhé branky. Soupeř toto podcenění dokázal využít a vyrovnat. Pro kluky obrovská zkušenost především v tom, že se mají soustředit po celou dobu zápasu.

Zápasy:

ABC Braník - FC Tempo Praha 2:3 (0:0)