FC Tempo Praha

U19: Utkání prohrané v hlavách

17.10.2017 9:25   Tomáš Maurer  

Tempo proti Třebeši ztratilo čtyřbrankový náskok.

Zajímavé utkání pro nezávislého diváka, utrpení pro trenéry. První utkání, kdy nám soupeř dával větší prostor pro kombinaci. My jsme toho dokázali využívat a dopředu jsme byli obzvlášť v prvním poločase nebezpeční, kdy jsme dokázali vsítit čtyři branky a další šance zahodili. Ale i soupeř během prvního poločasu ukazoval, že má rychlé hráče vepředu, kteří umí pořádně zatopit. V kabině jsme proto hráče upozorňovali, že je potřeba zlepšit zajišťování prostoru a komunikaci. Připomněli jsme si utkání ve Svitavách, kde jsme ztratili poločasové vedení 3:0 během prvních patnácti minut a řekli jsme si, že je potřeba koncentrovat se na každou herní situaci i ve druhém poločase a nedat soupeři pocit, že s utkáním může ještě něco udělat.

Co se ale dělo ve druhém poločase v naší obraně, je nepochopitelné. Soupeř během dvaceti minut otočil utkání na 5:4 a hrozil z každého míče, který se dostal na naši polovinu. Nezajišťováním, nekomunikací a nekoncentrací, přesně tím, na co jsme hráče v kabině upozorňovali. Ani změnou v obranné čtveřici nepřišlo zlepšení, spíše naopak. Bohužel ve fotbale není k dispozici time-out, který by se v této situaci opravdu hodil. Konečný výsledek gólové přestřelky 7:6 pro soupeře.

Útočníkům nelze nic vytknout. Jsou od střílení branek a těch dali šest. Utkání jsme prohráli v obranné fázi a to hlavně v hlavách.

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Sokol Třebeš 6:7 (4:0)