FC Tempo Praha

U15: Málem ztracené vítězství

23.10.2017 10:58   Jaroslav Teplan  

Tempo nakonec zvládlo zápas v Českých Budějovicích za tři body.

V sobotu 21.10. jsme zajížděli k pozdnímu odpolednímu utkání do Českých Budějovic, kde jsme se utkali s místním SKP.

Již od začátku utkání jsme dominovali. Výrazně jsme drželi míč na svých kopačkách a v poklidu bez výrazného tlaku soupeře jsme kombinovali. Dařilo se nám rovněž dobírat odražené míče, čímž jsme si vytvářeli zajímavé střelecké příležitosti.

První branku utkání vstřelil Ling, když po výborném průniku Mareše středem hřiště zužitkoval jeho přihrávku. Později se prosadil Novák, který se prosadil po centru ze strany. Mohli jsme přidat ještě nějaké branky, leč se nám to nepovedlo.

Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi laxně s pocitem, že se nemůže nic stát, zvlášť, když soupeř dostal žlutou kartu a šel do deseti. Při následném našem rohovém kopu nám soupeř utekl a snížil na 2:1. Po chvíli se nám opět podařilo odskočit na rozdíl dvou branek, když se trefil Lukáš Jirák po Švejdově nadýchaném centru. Soupeř však zbraně nesložil, a podruhé z rychlého brejku snížil na rozdíl jedné branky, V tu chvíli jsme začali ztrácet střed hřiště. Nebyli jsme aktivní při dobírání míčů a soupeř se tak dostával k odraženým míčům. Deset minut před koncem jsme faulovali v blízkosti našeho pokutového území, čehož využil kapitán domácích a vyrovnal na 3:3. Zbraně jsme však nesložili. Těsně před koncem utkání byl v pokutovém území faulován Větrovec a následnou penaltu proměnil Šmerda.

Dnes průběh zápasu naznačoval, že jsme si měli dojít pro pohodlné vítězství, leč podcenění v hlavách některých hráčů vedlo k dalšímu dramatu v závěru zápasu. Kluci si musí neustále uvědomovat, že vždy musí respektovat sílu soupeře a dohrávat zápas do konce.

Zápasy:

SKP České Budějovice - FC Tempo Praha 3:4 (0:2)