FC Tempo Praha

U15: Vítězná příprava v Trutnově

12.3.2018 13:23   Jaroslav Teplan  

Na výhře 4:3 se dvěma brankami podílel Větrovec, jednou skórovali oba bratři Jirákovi.

V neděli 11.3. jsme zajížděli k zápasu do Trutnova, kde nás čekal velice kvalitní soupeř. Bohužel řadou onemocnění, stejně jako u soupeře, nám spousta kluků chyběla. Pevně věříme, že již v následujícím týdnu se většina z nich vrátí do tréninkového procesu.

Od začátku zápasu jsme převážně drželi míč na svých kopačkách, ale soupeř po každé naší ztrátě míče hrozil rychlým protiútokem. V zápase jsme se ujali vedení, když krásný míč za obranu poslal Švejda a L. Jirák využil samostatný nájezd na brankáře - 0:1. V dalších minutách se soupeři podařilo vyrovnat na 1:1, když využil rychlý protiútok po straně a zužitkoval následný centr.

Do druhého poločasu jsme velmi dobře vstoupili a podařilo se nám odskočit až na 1:4, když se podařilo dvakrát skórovat Větrovcovi a jednou T. Jirákovi. Bohužel, jak se nám v této sezóně stává, tak jsme opět výrazně polevili a soupeř toho dokázal využít, když v posledních deseti minutách dominoval na hřišti a my jsme nevěděli, co se děje. Trutnovu se podařily vstřelit ještě dvě branky a korigoval skóre na 3:4. Za zmínku stojí, že soupeř měl ještě šanci na vyrovnání.

Proti kvalitnímu týmu Trutnova jsme odehráli velmi dobré utkání kromě poslední desetiminutovky, která zbytečně zápas zdramatizovala. Velmi dobře se nám dařila rozehrávka od brankáře s postupným útokem na polovinu soupeře. Velmi dobře hrála středová řada, která dokázala vytvořit několik zajímavých herních situací, kdy jsme šli proti soupeři v přečíslení. Bohužel se nám dostatečně tyto situace nedařilo efektivně vyřešit.  Musím pochválit kluky, že je velká snaha o střelbu ze střední vzdálenosti. Jinak bych v dnešním utkání klukům vytknul první dotek na míči, neboť těchto jednoduchých ztrát v zápase bylo moc.

Věřím, že v následujících zápasech budeme potvrzovat naši zvyšující se výkonnostní tendenci. Klukům a trenérům Trutnova děkujeme za kvalitní zápas.

V dalším přátelském utkání přivítáme v sobotu Duklu.

Zápasy:

MFK Trutnov - FC Tempo Praha 3:4 (1:1)