FC Tempo Praha

U19: Dva body po penaltách

28.3.2018 14:37   Michal Netušil  

Tempáci oplatili Vlašimi podzimní porážku.

V sobotu jsme si udělali výlet do Vlašimi. Na podzim nás Vlašim jasně porazila, a tak jsme jí měli co vracet. Po zlepšeném výkonu z minulého týdne proti Dukle jsme si odvezli dva body za remízu a výhru v penaltách.

Proti Dukle jsme hráli na malém hřišti a také nám chyběl pohyb a důraz v osobních soubojích. To jsme tentokrát zlepšili a na velkém hřišti jsme hráli o sto procent lepší fotbal než minulý týden. Od prvních minut jsme na Vlašim nalezli a snažili jsme je dostat pod tlak a tím získávat míče a dostávat se do šancí. To se nám docela dařilo, ale šancí ke vstřelení branky jsme moc neměli. Domácí hrozili především ze standardních situací, kterých měli snad patnáct za poločas. I když jsme hráli docela dobře, tak jsme si vybrali trošku smůly v 10. minutě, když jsme si dali vlastní branku. Po centru ze strany jsme si srazili míč do vlastní branky a prohrávali jsme 0:1. Do poločasu se nám vyrovnat nepodařilo.

Ve druhém poločase jsme pokračovali v aktivní hře a přineslo to ovoce. Domácí jsme jen sporadicky pouštěli do zakončení. Naopak jsme to byli my, kdo se mohl radovat ze vstřeleného gólu. V 70. minutě se trefil hlavou Trojan po centru Hrachovského. I nadále jsme se snažili jít za vítězstvím, ale už se nám nepodařilo přidat druhou branku. Poté, co jsme v poslední minutě přežili velkou šanci Vlašimi, když na poslední chvíli vypíchl míč domácímu útočníkovi Hampapa, zápas skončil 1:1.

Rozhodnout se muselo v penaltách. Za nás kopali Adámek, Schätz, Trajhan a Dobřanský. Všichni penaltu proměnili a když Hozák chytil dvě penalty, mohli jsme se radovat ze zisku dvou bodů.

Zápasy:

FC Sellier & Bellot Vlašim - FC Tempo Praha 1:1 (1:0), pen. 2:4