FC Tempo Praha

U15: Odměna za bojovnost

28.3.2018 20:50   Jaroslav Teplan  

Tempáci oplatili Motorletu podzimní porážku v penaltovém rozstřelu.

V neděli  25.3. jsme po dlouhé zimní přestávce absolvovali mistrovské utkání na umělé trávě v Radotíně proti Motorletu. Všichni jsme se na tento zápas těšili a věřili jsme, že se nám podaří zvítězit, neboť v podzimním utkání jsme vítězství ztratili v nastaveném čase a následně prohráli na penalty.

Začátek utkání naznačoval, že se bude bojovat o každý metr na malém hřišti. Více než technický fotbal bylo utkání plné soubojů. Snažili jsme se hrát aktivně, neustále se nabízet pro míč, ale hra středem hřiště byla pomalá a soupeř nás stačil dostupovat a tlačit na nás. Tím jsme ztráceli řadu míčů. Kdyby se nám podařilo více vnímat prostor a byla rychlejší práce s míčem, mohli jsme výrazněji využívat naše křídla.

Soupeř byl silnější a měl i o trochu více ze hry. Podařilo se mu dostat do vedení 1:0. Nám se však podařilo vyrovnat po rohovém kopu L. Jirákem, který se dostal na zadní tyči k odraženému míči a poslal ho do sítě. Poločas tak skončil remízovým výsledkem 1:1.

Do druhého poločasu jsme chtěli hru trochu zjednodušit a z kabiny jsme odcházeli nabití energií, že zápas zvládneme. Začátek poločasu nás však zastihl ještě v kabině, soupeř na nás vlítl a my jsme nevěděli, co máme dělat. Motorlet této pětiminutovky využil opět k vedoucímu gólu 2:1, tentokrát po pokutovém kopu. Tento gól nás probral a začali jsme více pracovat a osmělovat se. Když jsme se nadechovali k závěrečnému náporu, tak soupeř ukázkově využil brejkovou situaci a dostal se do vedení 3:1. S námi to vypadalo bledě, ale zbraně jsme neskládali.

Vrhli jsme všechny síly do útoku a vytvořili si tlak. Odměnou nám bylo snížení opět po rohovém kopu, kdy se k míči dostal Novák a uklidil ho do soupeřovy brány. Do konce chybělo ještě pět minut a my jsme ještě více věřili, že se nám podaří vyrovnat. Podařilo se, když po ose Rakušan – Novák – Šmerda posledně jmenovaný vyrovnal na konečných 3:3. Je však dobré podotknout, že i Ondra Filip nás v některých fázích hry podržel.

Následovaly penalty. Opět naše "silná" disciplína. I přes tři neproměněné pokutové kopy se nám podařilo zvítězit, a soupeři tak oplatit podzimní prohru na penalty.
Musíme konstatovat, že po dnešním výkonu jsme na kluky hrdí. Dokázali se porvat s nepříjemným výsledkovým stavem a naši velkou touhou po dobrém výsledku přetavili ve vyrovnání. Dneska nezvítězila fotbalovost, nýbrž obrovská bojovnost a odhodlání. Oba týmy sváděly tvrdé, leč férové, souboje a pro nás to byla velká škola. Musíme se však dále zaměřovat na rychlejší práci s míčem, orientaci v prostoru a aktivitu bez míče, především v útočné fázi hry.

Zápasy:

FK Motorlet Praha - FC Tempo Praha 3:3 (0:0), pen. 3:4