FC Tempo Praha

U17: Návrat do čela tabulky

30.3.2018 22:02   Filip Šmídek  

Tempáci s přehledem zvládli zápas na Julisce.

V úterý v podvečer jsme dohrávali odložené utkání na Julisce proti domácí Dukle. Byl to souboj o první místo.

Začátek zápasu nám vyšel, od prvních minut jsme soupeře nepouštěli na naši půlku a sami jsme byli dopředu nebezpeční. Po několika standardkách a pološancích se ujalo až dobré napadání Trajhana, který poslal míč podél branky na Pytlíčka a ten neměl problém skórovat - 0:1. I po gólu jsme byli stále nebezpečnější my a byl to opět Pytlíček, který se ocitl sám před brankářem hostí, s jeho slabou střelou si gólman poradil. Stejně si počínal i útočník soupeře o několik minut později, když se po akci středem hřiště objevil před Žižim, ale i ten jeho nájezd chytil. Do poločasu se hrál důrazný fotbal ve středu hřiště, bez šancí na obou stranách. Když se schylovalo ke konci, tak odchovanec Dukly Tomáš Havlíček ve středu hřiště fauloval a šli jsme do deseti.

Do druhého poločasu jsme šli na deset minut v oslabení, ale i tak jsme drželi soupeře před jeho brankou, kdy jsme po sobě zahrávali hned několik standardek, bohužel bez úspěchu. Ve 49. minutě jsme ale opět dobře napadli soupeřovu rozehrávku, k míči se dostal Trojan, obhodil si stopera a ranou prostřelil brankáře 0:2. Dukla se snažila držet míč a kombinovat, ale ničím nás nepřekvapila, a tak jsme po dalších chybách v rozehrávce mohli chodit do brejků. Do jednoho se řítil Sedlář, soupeř ho fauloval, a tak i Dukla šla do deseti. To nám vyhovovalo. I nadále se snažila Dukla kombinovat, ale střed hřiště hrál dnes velmi zodpovědně a dlouhé balóny pochytala naše obrana, a tak jsme Duklu k ničemu vážnějšímu nepustili. Pár minut před koncem mohl ještě navýšit skóre druhý odchovanec Dukly - Janků, ale jeho střelu z vápna chytil brankář. Do konce zápasu se už nic zajímavého neudálo, a tak jsme se mohli radovat z důležitého vítězství.

Zápas dvou nejlepších týmů soutěže byl velice kvalitní. Kluky jsme upozorňovali na kvalitu soupeře, snažili jsme se ji co nejvíce eliminovat, což se podařilo. Dobře jsme napadali a tím donutili Duklu k chybám, které jsme ve dvou případech využili. Naopak Dukla si za celý zápas vytvořila jedinou šanci, a proto jsme vyhráli zaslouženě.

Zápasy:

FK Dukla Praha B - FC Tempo Praha 0:2 (0:1)