FC Tempo Praha

U17: Výhra až na penalty

2.4.2018 19:24   Filip Šmídek  

Tempáci nenavázali na výkon na Dukle a v Nymburku nakonec byli rádi za dva body.

V anglickém týdnu jsme v sobotu ráno jeli do Nymburka. Zápas proti poslednímu týmu tabulky jsme na těžkém a nerovném terénu začali špatně. Poprvé na jaře jsme hráli na trávě a kluci se s tím špatně srovnávali. Neustále nám odskakoval míč od nohy a nemohli jsme dobře kombinovat. Nymburk hrál velice jednoduše a po čtvrthodině se ujal vedení, když se po centru z pravé strany útočník trefil hlavou přesně k tyči. Za dalších pět minut bylo srovnáno, Pytlíček centroval z levé strany a Hrachovský se nemýlil. Poté jsme měli ještě jednu šanci, kterou jsme bohužel neproměnili. Naopak Nymburk měl hned čtyři dobré příležitosti, ale naštěstí i oni byli v zakončení nepřesní, a tak se šlo do kabin za stavu 1:1.

Druhý poločas jsme začali lépe, ale v zakončení jsme byli opět nepřesní. Zato Nymburk v první příležitosti řešil špatně finální situaci, aby za chvíli šel do vedení po technické střele k tyči. Opět jsme o pět minut později odpověděli, když Trajhan našel Pytlíčka a ten přeloboval brankáře domácích. V závěru jsme si vytvořili tlak a čtyři šance, bohužel jsme byli v koncovce tristní, a tak jsme zápas neotočili. Penaltový rozstřel patřil Peškovi v bráně, který hned tři penalty chytil. A tím, že jsme proměnili všechny tři, tak plusový bod jsme získali my.

Po výborném výkonu v týdnu proti Dukle jsme v Nymburku zaváhali. Kluci se za celý zápas nedokázali srovnat s nerovným terénem, kazili jsme jednoduché přihrávky a neudrželi vepředu balón. Soupeř nás v první půli předčil v bojovnosti a my jsme byli rádi za remízu. Ve druhé půli už hra byla lepší a na konci jsme mohli otočit výsledek, bohužel jsme nedali i ty největší šance, a tak jsme ztratili důležitý bod. Děkujeme, že nám pomohl Tomáš Jirák, který si vedl v premiéře za dorost velmi dobře.

Zápasy:

SK Polaban Nymburk - FC Tempo Praha 2:2 (1:1), pen. 1:3