FC Tempo Praha

U17: Nakonec alespoň dva body

11.4.2018 10:25   Pavel Frei  

Remízu se Svitavami zachránil Sedlář dvě minuty před koncem a Tempáci následně vyhráli penaltový rozstřel.

V sobotu v poledni nás čekal soupeř ze Svitav. Měli jsme mu co oplácet, jelikož na podzim jsme u soupeře prohráli 2:3.

Zápas začal velkými nepřesnostmi na obou stranách. Nás brzdila nulová komunikace a nepřesnosti ve finální fázi. Nejdříve jsme nedokázali skórovat ze čtyř stoprocentních šancí, ale přece jeden pozitivní okamžik v prvním poločase přišel, když Hrachovský našel Sedláře a ten zkušeně uklidil míč do sítě.

Druhý poločas začal úplně stejně jako ten první. Neproměněné další tři, tentokrát tisíciprocentní šance. A Svitavy vycítily šanci a hnaly se do útoku. A dokonce byly odměněny, kdy po centru ze strany nejdříve vyrovnaly a pět minut poté se dokonce dostaly do nečekaného vedení. My jsme museli reagovat, a tak jsme prostřídali sestavu. Oživení přišlo, ale žádná větší šance nepřicházela.

Na hrot jsme vysunuli i stopera Hermana a posledních pár minut jsme zatlačili, až jsme se dvě minuty před koncem dočkali. Sedlář obdržel přihrávku ve vápně, navedl si míč na střed a levačkou ho poslal na zadní tyč - 2:2. V poslední minutě ještě mohl rozhodnout Babický, ale jeho pokus skončil těsně vedle branky.

V penaltovém rozstřelu nejdříve neproměnil Sedlář, ale následně Hrachovský, Herman, Trajhan a Babický proměnili, Žežulka dvě penalty chytil, a tak jsme brali druhý plusový bod.

Zápasy:

FC Tempo Praha - TJ Svitavy 2:2 (1:0), pen. 4:2