FC Tempo Praha

U15: Gólová smršť po přestávce

11.4.2018 14:07   Jaroslav Teplan  

Tempáci porazili Písek zejména díky výbornému vstupu do druhé půle.

V neděli 8.4. jsme se představili na domácí půdě proti Písku. V podzimním utkání jsme u soupeře prohráli a podali bezkrevný výkon. V tomto zápase jsme chtěli být dominantní na míči a snažit se soupeře kombinačně přehrát.

Začátek zápasu byl z naší strany velmi uvolněný. Nejistota při rozehrávce zezadu, příliš mnoho ztrát míče ve středu hřiště a soupeřova velká nažhavenost. Díky všem těmto atributům soupeř měl více ze hry prvních deset minut a korunoval to i vedoucí brankou. S postupujícím časem jsme se zklidnili a začali diktovat tempo hry my. Soupeř v tu chvíli hrozil pouze brejkovými situacemi. My jsme v tu chvíli nedokázali využít velké střelecké příležitosti a několikrát jsme řešili ukvapeně předfinální část. Nakonec se nám podařilo vyrovnat těsně před poločasem, kdy se k míči dostal T. Jirák a střelou k tyči vyrovnal.

Do druhého poločasu jsme chtěli vstoupit aktivně, nenechat se přehrát, jako se nám to stalo v minulých zápasech. Start druhého poločasu nám však vyšel fantasticky. Během prvních pěti minut jsme třikrát skórovali díky Havlíčkovi, Švejdovi a Větrovcovi, a dostali se tak do trháku. Poté jsme opět začali hrát uvolněněji s pocitem, že se nemůže nic stát. Nepozornost, pocit klidu, obrovské sebeuspokojení pomohly k soupeři ke snížení na 4:2.

Po zápase musíme kluky pochválit za aktivitu bez míče a za řadu velmi dobře řešených náběhových situací. Škoda jen, že se nám nepodařilo vstřelit více gólů, poněvadž střelecké příležitosti jsme k tomu měli. Věříme, že v následujícím zápase s Duklou předvedeme další z kvalitních výkonů. Písku děkujeme za kvalitní zápas, stejně tak jako našim povzbuzujícím fanouškům a rodičům.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Písek 4:2 (1:1)