FC Tempo Praha

U15: Remíza s Petřínem Plzeň

23.4.2018 13:34   Jaroslav Teplan  

Bod navíc získali Tempáci za výhru v penaltovém rozstřelu.

V neděli 24.4. jsme se na domácím trávníku utkali s druhým týmem tabulky, kterým byl Petřín Plzeň. Na podzim jsme u soupeře prohráli 1:2 po řadě nepřesností v kombinaci. Chtěli jsme pokračovat v nastaveném trendu z poslední doby, kdy se prezentujeme velice aktivní hrou.

Úvodní část poločasu nám přinesla fotbal nahoru dolů, kdy se oba týmy předháněly v zahazování zajímavých střeleckých příležitostí. Zatímco nám se soupeře dařilo kombinační hrou přehrávat, tak soupeř využíval naše chyby. Jednu z nich se mu podařilo proměnit i ve vedoucí gól, když nedorozumění mezi obranou a brankářem využil hostující útočník. Poté se naše aktivita ještě zvýšila a nám se podařilo do konce poločasu skóre obrátit, když nejdříve T. Jirák využil výborný centr Sobotky a poté Sobotkovu střelu rovněž dorazil T. Jirák.

Ve druhém poločase se soupeř více stáhl do defenzívy a my jsme museli dobývat branku soupeře, což se nám moc nedařilo. Chyběl nám větší pohyb od útočníků a křídel směrem k míči a vytvoření si kreativním způsobem volné prostory pro náběhy. Soupeř tedy stále byl nebezpečnější. Po rohovém kopu se soupeř prosadil hlavou a srovnal na 2:2. O chvíli později jsme opět vedli, když Marešovu přihrávku zužitkoval L. Jirák. Nakonec se soupeři podařilo vyrovnat na 3:3, když se znovu prosadil po rohovém kopu.

Následovaly pokutové kopy. Nám se podařilo proměnit všechny téměř nekompromisně, zatímco soupeř v šesté sérii minul, a tak jsme brali o bod víc. Hrál se velice pohledný živý fotbal, který přinášel řadu zajímavých situací před oběma brankami. V prvním poločase jsme na míči soupeře výrazně přehrávali, byli klidní a především pohybem ve středu pole mu dělali veliké problémy. Ve druhém poločase nám dělaly veliký problém výše avizované atributy a bohužel jsme nezvládli ubránit rohové kopy soupeře. Jsme rádi, že jsme dnes zvládli i pokutové body a myslíme si, že ten bod navíc jsme si dnes více zasloužili.

Soupeři děkujeme za další výbornou zkušenost.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Petřín Plzeň 3:3 (2:1), pen. 6:5