FC Tempo Praha

U9: Sparta, Vršovice a Přední Kopanina

11.5.2018 11:38   Jindřich Vampola  

Zápasy se nesly ve vyrovnaném duchu, přičemž s Vršovicemi jsme měli mírně navrch, naopak proti Spartě jsme zaostávali.

Sparta
Začátek zápasu se Spartou byl z naší strany vlažný, a to především v pohybu, s ubíhajícím časem jsme si ale zvykli na pohyb soupeře a dokázali zvětšit i ten náš. Dostávali jsme se tak častěji do koncovky, která však byla často nepřesná a v kombinaci s nedůrazem před bránou nám tedy dělalo problémy dotažení našich akcí do gólového konce. Co se klukům především dařilo, bylo roztahování hry až do krajů hřiště, díky čemuž se nám několikrát podařilo otočit hru z jedné strany na druhou a dostat se tak snadněji k bráně soupeře. Celkově klukům patří dík za zlepšení během zápasu, a to především v pohybu bez míče a nabízení se spoluhráčům.

Vršovice
První čtvrtinu jsme na jednom hřišti výrazně soupeře přehrávali a na druhém přehrával soupeř nás. Po výměně několika kluků se hra na obou hřištích vyrovnala. Kluci v zápase především překvapili spoustou přihrávek a skvělých kombinačních akcí. Dobrá byla i komunikace na hřišti, kde na sebe kluci hodně a často mluvili. Největší problém nám dělala nekvalitní střelba, kde někteří kluci střílejí spíše bodlem než nártem a často také velmi nepřesně a také náběhy, které jsou často příliš daleko od spoluhráčů směrem k bráně soupeře, což poté ztěžuje i možnosti, které má brankář při rozehrávce, kde jsme ztráceli spoustu míčů. Celkově jsme ukázali spoustu individuálních a tentokrát i kombinačních akcí dotažených až do konce.

Přední Kopanina
Na Den vítězství jsme odehráli zápas s Přední Kopaninou. Na malém hřišti, které kluky nutilo častěji do soubojů a umožňovalo jim častěji střílet, jsme dokázali soupeře přehrát. Především v soubojích jsme byli lepší než soupeř, a vybojovali si tak spoustu míčů. Střelba se opět ukázala jako naše slabina, a spousta šancí tak skončila vedle nebo na gólmanovi. Dalším problémem v naší hře bylo převzetí míče, kde kluci často zpracovávají míč na místě nebo do hráče, občas po správném převzetí chybí zrychlení. Kluky je třeba pochválit za dobíhání střel, díky čemuž jsme se často dostávali k dorážkám.

Zápasy:

FC Tempo Praha - AC Sparta Praha
FC Tempo Praha - SK Union Vršovice
FC Přední Kopanina - FC Tempo Praha