FC Tempo Praha

U15: Braník kladl odpor

23.5.2018 9:19   Jaroslav Teplan  

Houževnatého soupeře se Tempákům nakonec podařilo zlomit a tři body zůstaly doma.

V neděli 20.5. jsme na domácí půdě přivítali Braník. Očekávali jsme těžký zápas, a především díky obrovskému nasazení soupeře se naše předpoklady vyplnily.

Hned v úvodu utkání jsme soupeře zaskočili brankou, když se trefil Sobotka. Následující minuty byly z naší strany velice mdlé a důrazný a aktivní soupeř nám nedaroval ani kousek prostoru na hřišti zadarmo. Po chybách T. Jiráka a Havlíčka soupeř zápas dokonce otočil na 1:2.

Do druhého poločasu jsme si řekli, co chceme vylepšit. Snažili jsme se tvořit a překonávat aktivní presink soupeře, který se opravdu v této činnosti překonával. Podařilo se nám výsledek otočit na 3:2, kdy se nádherně trefil L. Jirák a rozhodující branku přidal Husák. Poté jsme měli štěstí, když soupeř trefil tyč a nepřesně zakončil samostatný únik na brankáře.

V utkání nás čekal velice houževnatý soupeř. Bohužel v prvním poločase se nám nedařilo kvalitně otáčet hru a soupeř díky tomu nás dostával pod tlak a my jsme jednoduše ztráceli míče. Rovněž naše činnost na míči byla v některých okamžicích velice pomalá a presující soupeř nás díky tomu dvakrát potrestal. Rovněž naše kombinace velice vázla, většinou byly náběhy našich hráčů vpřed a nedařilo se nám obranu soupeře trhat i směrem k míči. Na druhou stranu musíme říci, že jsme se museli vydat a soupeř nám nedal utkání zadarmo.

Zápasy:

FC Tempo Praha - ABC Braník 3:2 (1:2)