FC Tempo Praha

U17: Na jaře nejtěžší soupeř

27.5.2018 15:15   Filip Šmídek  

Tempo zvítězilo na hřišti Cidliny 4:3 brankou Sedláře ze samého závěru zápasu.

V sobotu netradičně až po poledni jsme vyjížděli do Nového Bydžova kde jsme se střetli s domácím RMSK.

Začátek zápasu byl v režii domácích a hned v první minutě nedali velkou šanci. Po deseti minutách jsme hru vyrovnali a začali být lepším týmem. V obrovské šanci se ocitli Trajhan a Janků, ale oba mířili těsně vedle. Zato Sedlář o chvíli později už byl přesnější, navedl si míč mezi tři obránce a střelou k tyči nás poslal do vedení. I nadále jsme byli nebezpečnější a v další šanci se ocitl T. Havlíček, který důrazem předčil obránce domácích a poslal přesnou přihrávku na Lytvyna, který zvýšil na 2:0. Poté si vypracovali tlak domácí, nejprve v nepřehledné situaci vyhodil míč Žiži z malého vápna, o chvíli později se už radovala Cidlina, když po centru ze strany se hlavičkou prosadil domácí útočník. V závěru se ještě do obrovské šance dostal Trajhan, ale míč poslal opět těsně mimo.

Druhý poločas jsme začali pasivně a po nedorozumění v obraně domácí rychle vyrovnali. I nadále byla lepší Cidlina, ale do vyloženější šance jsme je nepustili. Když jsme otupili tlak soupeře, tak se zbytečně nechal vyloučit Hudák. Soupeř po chvíli přesilovku potrestal a otočil výsledek ve svůj prospěch. I v deseti jsme v závěru přišpendlili soupeře na jejich půlku. Nejprve se v obrovské šanci ocitl Trojan, ale přestřelil. Pět minut před koncem si centr Hrachovského našel Sedlář, připravil proti noze Schätzovi a ten vyrovnal. O chvíli později na levé straně si Schätz s Luťchou několikrát vyměnili míč, až se prvně jmenovaný ocitl sám před brankářem, ale přestřelil. Přišla poslední minuta, opět Luťcha a Schätz se prokombinovali k vápnu, Schätz prostrčil míč na Sedláře, ten se šikovně obtočil kolem tří obránců a levačkou poslal míč do šibenice.

Na jaře zatím nejtěžší zápas, soupeř byl velmi kvalitní a oboustranně jsme viděli krásný fotbal plný zvratů. I přes pasivitu ve druhém poločase, za kterou nás soupeř potrestal, jsem velmi spokojený s výkonem celého týmu. V závěru tam byla ohromná chuť a chtíč otočit výsledek v nás prospěch a to se podařilo. V konečném hodnocení si myslím, že jsme byli o ten gól lepší a zaslouženě vyhráli.

Zápasy:

RMSK Cidlina Nový Bydžov - FC Tempo Praha 3:4 (1:2)