FC Tempo Praha

U15: Na soustředění v Kunicích

12.8.2018 23:06   Petr Havlíček  

Tým ročníku 2004 je v plné přípravě, zvládl už zápas s Meteorem a také turnaj v Trutnově.

Týden po začátku přípravy, během kterého jsme absolvovali pět tréninků, jsme sehráli úvodní přípravné utkání s Meteorem. V něm na nás bylo hodně znát, že se teprve rozkoukáváme. Hlavně v první třetině jsme vůbec nepodstupovali souboje, nedokázali se udržet na míči a inkasovali dvakrát stejným způsobem. Postupem času se v některých aspektech výkon zlepšoval, ale hlavně z hlediska nasazení a chuti hrát bychom čekali daleko více.

Rovnou po zápase následoval přesun na soustředění do Kunic, kde jsme pokračovali v tréninkových dávkách. S přístupem všech kluků jsme byli spokojeni a těší nás, že až na drobnosti zvládli téměř všichni úplně všechny tréninky. Dvě modelová utkání s o rok mladšími pro nás byla dalším připomenutím, že pozornost a aktivní nastavení je nutné do každého zápasu.

Na aktuální témata tréninkového procesu – klid na míči a komunikace na hřišti – jsme se zaměřili i na sobotním miniturnaji v Trutnově, kde nás čekaly tři zápasy po 50 minutách. V únavě po soustředění jsme rozložili zátěž mezi všechny hráče a kluci se s těžkýma nohama ve velkém vedru popasovali celkem slušně. Do prvního utkání s Motorletem jsme opět vstoupili nekoncentrovaně a prohrávali 0:4, po prostřídání jsme byli aktivnější, ale snížili pouze na 2:4. Poté výhra 5:4 nad Trutnovem a výkon směrem dopředu i z hlediska našich cílů daleko lepší, vzadu jsme se nevyvarovali lehkovážnostem. Na závěr jsme pak v pomalém utkání porazili Náchod 5:0.

Velmi bychom chtěli poděkovat Zámku Berchtold v Kunicích za perfektní podmínky na soustředění a rodičům děkujeme za dopravu do Trutnova!

Zápasy:

FK Meteor Praha VIII - FC Tempo Praha 5:1 (:)