FC Tempo Praha

U17: Bezkrevný výkon v Trutnově

28.8.2018 23:03   Jaroslav Teplan  

Soupeř zaslouženě zvítězil 2:0.

V neděli 26.8. jsme zajížděli k utkání do Trutnova, kde jsme chtěli potvrdit naše vysoké vítězství z prvního zápasu.

Již na rozcvičení bylo vidět na našich klucích přílišné uspokojení a snížené soustředění směrem k utkání. Možná hrála roli v hlavách i částečná spokojenost s minulým vysokým vítězstvím a sníženou pozorností vůči soupeři, na což jsme v kabině předem upozorňovali.

Nástup do prvního poločasu a poté i jeho průběh byl naprosto katastrofální. Již v první minutě jsme obdrželi branku, když se nám nepodařilo vystavit soupeře do ofsajdu, a ten tak pelášil sám na našeho brankáře. Tato branka nás absolutně zmrazila a po celý první poločas jsme vypadali, že jsme parta kluků, která si přijela zahrát. Od většího neštěstí nás podržel v bráně Krysta, který rovněž zlikvidoval penaltu. Nedokázali jsme hru otáčet, říkat si pohybem o míč a vlastně jsme jen čekali a dívali na soupeře, jak pálí šanci za šancí.

Do druhého poločasu jsme opět vstoupili nepozorní a opět inkasovali branku v první minutě, když jsme si nedokázali pohlídat hráče po rohovém kopu soupeře. Poté se naše hra úplně rozpadla a hrálo se způsobem nahoru dolů. Soupeř chodil do naší otevřené obrany a my jsme na druhé straně chodili do plné obrany, a když jsme ji překonali, tak jsme skončili na brankáři. Zápas tak skončil zaslouženou výhrou Trutnova 2:0.

V zápase jsme podali velice bezkrevný výkon. Obrovská neaktivita hráčů bez míče - přechodová fáze pouze vzduchem, dále nulová kreativita - snaha prosadit se pouze jedním řešením, které nefungovalo, disciplína na hřišti - někteří hráči si dělali, co chtěli a neplnili stanovené úkoly, nedobírání odražených míčů či prohrávané osobní souboje. Tímto způsobem ještě nikdy žádný tým nevyhrál a věřím, že tento zápas byl pro kluky velkým ponaučením do dalších zápasů. Především z hlediska nastavení mysli a přípravy k zápasu, protože fotbal hrát umíme. V dalším zápase hrajeme na domácí půdě s Ústím nad Orlicí, tak věříme, že dokážeme všem, že to byl jen malý výpadek. Děkujeme rodičům, kteří vážili dlouhou cestu do Trutnova, aby nás povzbudili. 

Zápasy:

MFK Trutnov - FC Tempo Praha 2:0 (1:0)