FC Tempo Praha

U15: Konec letní přípravy

30.8.2018 7:55   Petr Havlíček  

Tým se musí připravit na soutěž, ve které bude hlavní zbraní mnoha týmů především urputný boj.

Přípravný zápas proti Hájům jsme sehráli na 3x25 minut. Do utkání jsme dobře vstoupili, ale nepodařilo se nám efektivněji dořešit řadu situací ve finální třetině, především z krajních prostorů. Postupem času jsme sice byli stále hodně na míči, ale na vlastní polovině byli naši stopeři i střední záložníci málo odvážní v kolmé přihrávce nebo vyvezení balónu. Ve druhé části druhé třetiny se začaly kupit nepřesnosti a naše převaha oslábla. Ve třetí třetině to bylo do ofenzivy daleko lepší, ale zahodili jsme řadu šancí na zvýšení náskoku a jako tým bránili nezodpovědně, jako bychom vedli o pět gólů, z čehož pramenil řetězec chyb a inkasovaný gól na 3:3.

Kluci za sebou měli těžký tréninkový týden, ale i tak měli z jasné převahy vytěžit daleko víc. Góly jsme dostali z vlastní nezodpovědnosti po hloupých chybách (nenabrání hráče při rohu, klička na vlastním vápně, nepřesná přihrávka v situaci 2v1 před vlastním vápnem), ale stejně nezodpovědné je zahodit obrovské množství šancí ve vápně soupeře.

Sérii přípravných zápasů jsme ukončili v Tochovicích, kde nás čekala ligová Příbram. Bohužel si kluci za celých 70 minut nezvykli na tempo hry a rychlost soupeře a převážně bránili bez míče. V prvním poločase ještě bylo pár brejkových situací nebo vyvezení míče a dali jsme dva góly, ale ve druhé půli už jsme zaútočili jen sporadicky. Je škoda, že soupeře nastartujeme dvěma zbytečnými góly po standardních situacích, a navíc mu dáváme příliš prostoru ve vlastním vápně. Někteří kluci se ale zlepšili v bránění jeden na jednoho, o kterém jsme se hlavně s defenzivními hráči poslední dobou více bavili.

Máme tedy za sebou měsíční přípravné období, které nabídlo spoustu podnětů do další práce. Oproti jarní části minulé sezóny kluci nejsou tolik koncentrovaní a pozorní ve věcech, které by již měli zvládat - snad se z toho co nejdříve dokážou poučit. Stále se pereme s důrazem v obou pokutových územích a řešením situací ve finální třetině (na krajích i uprostřed). Zkrátka fotbal není krasobruslení, nehraje se na držení míče ani na krásu, ale na góly, a my se musíme v tomto ohledu daleko lépe připravit na soutěž, ve které bude hlavní zbraní mnoha soupeřů především urputný boj.

Na závěr děkujeme rodičům za podporu a pomoc při dopravě na zápasy, soupeřům děkujeme za přínosné zápasy a také bychom chtěli ocenit možnost trénovat na travnatém hřišti Policejní akademie, které náš správce Venca udržuje ve fantastickém stavu a je radost tam chodit – i za to díky.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Háje Jižní Město 3:3 (:)
1.FK Příbram - FC Tempo Praha 8:2 (4:2)