FC Tempo Praha

U15: Prohra v derby s Vyšehradem

18.9.2018 11:43   Petr Havlíček  

Zaostávali jsme v rychlosti a zejména v důrazu.

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 1:4 FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 1:4
První půle zápasu s Vyšehradem byla na šance víceméně vyrovnaná. Hosté si přeci jen vypracovali o něco jasnější příležitosti a hlavně byli efektivní v jejich proměňování, když celkem rychle vedli 3:0. Nás trápilo nabírání dobře nabíhajícího útočníka Vyšehradu a také jsme pozdním dostupováním dávali soupeři dost času na finální přihrávku. Směrem dopředu jsme se prosazovali spíše ke konci poločasu, bohužel jsme situace, kdy jsme byli ve velkém vápně s míčem na noze, nevyřešili vůbec dobře. Přesto se nám povedlo snížit na 1:3 krásnou střelou Pavla Hrdličky z dálky.

O přestávce jsme věřili, že nás snížení nakopne a zápas ještě zdramatizujeme, nicméně druhá půle hodně připomínala druhý poločas na jaře proti stejnému soupeři. Byli jsme málo aktivní, na vlastní polovině hráli málo odvážně (dozadu), a když už jsme se ojediněle dostali na soupeřovu půlku, špatně jsme se rozhodli (místo přihrávky vedení míče, místo přihrávky na kraj přihrávka na střed). Po zjednodušení hry měly blízko gólu dvě Větrovcovy střely, nakonec jsme však po chybě plynoucí z naší neaktivity inkasovali na konečných 1:4.

Škoda neproměněných šancí v prvním poločase, ale je třeba si přiznat, že za Vyšehradem stále zaostáváme v rychlosti s míčem i bez míče a výrazně také v důrazu. V další práci se více zaměříme na hru v křídelních prostorech, protože často taháme míče zbytečně přes střed. Pozitivní jsou některé individuální výkony hlavně v prvním poločase, velkým negativem je zranění Honzy Říhy, který si poranil vazy v koleni a až přesná diagnóza odhalí, jak dlouho bude na hřišti chybět.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Slavoj Vyšehrad 1:4 (1:3)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:36)