FC Tempo Praha

U15/U14: S Bohnicemi a na Zličíně

27.9.2018 14:39   Jakub Maláček  

S Bohnicemi výhra 6:2, ale mohli jsme i prohrát, naopak na Zličíně zbytečná porážka 1:3.

FC Tempo Praha C - TJ Slovan Bohnice 6:2 FC Tempo Praha C - TJ Slovan Bohnice 6:2
Bohnice
V zápase s Bohnicemi se nám dařilo především v útočné fázi, kluci s Luckou tentokrát dokázali hřiště v útočné fázi roztáhnout a využít volného prostoru ke kolmým přihrávkám a tím vznikala spousta zajímavých brankových situací. Branek mohlo padnout určitě i víc. 

Hosté měli ale jednoho hráče, který byl schopen nás ohrozit, což také často činil. Vynikal především rychlostí a tahem na bránu, hodně nám zatápěl. Jeho spoluhráči ale nedokázali proměnit vytvořené příležitosti, ať už vlastní nešikovností nebo nás výborně podržel Vesi. Jinak by byl výsledek mnohem těsnější, dost možná i opačný. V takových situacích je třeba předvídat a vzájemně se zajišťovat, za pár minut hry je jasné, odkud hrozí největší nebezpečí.

Zličín
Zápas na Zličíně se odvíjel v poklidném tempu z obou stran. Bohužel příliš poklidném, naše nasazení začalo být stoprocentní až ve chvíli, kdy soupeř proměnil spornou penaltu a odskočil do vedení 2:1. Je to veliká škoda, protože ve chvíli, kdy každý dal do hry sto procent se soupeř nebyl schopen dostat z vlastní poloviny. Bohužel zbývalo do konce již jen pár minut a to bylo málo. Takových zápasů bude spousta, budou jen o nás, ne o soupeři. Zda budete chtít protivníka přehrát a ne čekat, co on vymyslí a že to nějak dopadne!

Pokud by se utkání na Zličíně hodnotilo na umělecký dojem, vyhráli bychom jasně. Jenže, kombinace, nabídka a pohyb se odehrávala pouze na naší obranné polovině, včetně strašné spousty přihrávek až na brankáře, většinou zcela zbytečně. Ve chvíli, kdy překročíme půlku, začneme prorážet zeď, nabídka a pohyb chybí a tím pádem se nedokážeme dostat do zakončení. Bez toho nemůžeme skórovat, což byl obraz především druhého poločasu, kdy jsme drželi míč většinu času, ale bez šance ohrozit domácí branku. Tak se zvítězit nedá. V dalším kole to, věřím, ukážeme!

Zápasy:

FC Tempo Praha C - TJ Slovan Bohnice - Praha 8 6:2 (3:1)
FC Zličín - FC Tempo Praha C 3:1 (1:1)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:37)