FC Tempo Praha

U17: Konečně za tři body

8.10.2018 11:21   Jaroslav Teplan  

Tempáci vyhráli v Třebeši jednoznačně 3:0.

V sobotu 6.10. jsme odehráli další mistrovské utkání, tentokrát na půdě hradecké Třebeše. Hrálo se velmi těžkém terénu, který výrazně sváděl k soubojovému utkání.

Již první minuty utkání ukázaly, že budeme opět dobývat branku soupeře. Otázkou však bylo, zdali se nám to podaří a jak. Výrazně jsme soupeře přehrávali, ale nebyli jsme schopni se dostat do kvalitního zakončení. To se nám povedlo až ve 20. minutě, když se na straně hřiště kvalitně uvolnil Lytvyn a našel skórujícího Pytlíčka na přední tyči. Vzápětí měl soupeř šanci na vyrovnání, ale trefil pouze břevno Vávrovy branky. První půle tak skončila 1:0 pro nás.

Do druhého poločasu jsme vstoupili velmi dobře, když v 50. minutě Kuba Havlíček vymetl pavučinu v pravém rohu domácí branky. Fotbalovost se však s přibývajícím časem vytrácela a viděli jsme spíše boj. Když přidal v 70. minutě další branku Lukáš Jirák, tak už se zápas pouze dohrával.

Zápas v Třebeši byl pro nás obrovskou zkušeností z hlediska dvou momentů. Jednak to byl trénink řady standardních situací okolo pokutového území soupeře a jednak naší mentální odolnosti. Vzhledem k těžkému terénu docházelo k řadě soubojových situací, bohužel se objevovala i řada zákeřných zákroků, což mělo obrovský vliv na průběh hry. V těchto momentech musíme být neustále koncentrovaní na samotnou hru, což je podstatné pro zlepšení našich herních výkonů a může nás to posunout dále. Takže v závěru můžeme konstatovat, že vezeme tři body a naštěstí nedošlo k žádnému zranění.

Zápasy:

TJ Sokol Třebeš - FC Tempo Praha 0:3 (0:1)