FC Tempo Praha

U15/U14: Na gól se strašně nadřeme

9.10.2018 10:23   Jakub Maláček  

Tempáci prohráli 3:7 na hřišti Xaverova.

Utkání na Xaverově jsme výsledkově nezvládli a prohráli 3:7. Přesto si dovolím tvrdit, že se hrál dobrý fotbal i z naší strany. Ve druhém poločase dokonce jen z naší strany. 

Ale popořádku - jako již mnohokrát jsme nezachytili začátek, tentokrát dokonce rekordně, protože v desáté vteřině šel domácí hráč sám na branku a nekompromisně proměnil. Akce na pár doteků do postavené obrany, těžko pochopit, jak se to může stát. Nekoncentrovanost? Naivita? Nemělo by se to stávat, při zahajovacím hvizdu jsem již na 100% připraven bojovat!

Domácí to nakoplo a hráli jako o život, několik minut byli všude dříve a všude jich bylo plno. Nám se podařilo po pár minutách tempo hry zachytit, hru jsme srovnali, ale po individuálních chybách jsme inkasovali další dvě branky. Několik kvalitních útočných akcí přineslo snížení i naději ve zvrat, ale opět nás srazily hloupé branky v naší síti. Kluci s Luckou se hecovali na druhý poločas, věděli, že 1:5 není výsledek, který by měl odpovídat kvalitám obou týmů a bylo to na hře vidět. V podstatě celý poločas jsme hráli ve vysokém tempu, byli jsme nebezpeční, dařila se hra po stranách, rychlé náběhy na kvalitní kolmice se střídaly na obou stranách, ale většinou akci zhatil špatný centr nebo špatný náběh do vápna – zkuste se zamyslet na variantou nenabíhat v jedné lajně, ale rozprostřít náběh do většího prostoru, jeden na přední tyč, jeden na zadní, jeden zpomalí na penaltě atd. Pokryjete prostor, ze kterého padají góly.

Vstřelit branku je často neřešitelný problém. Důkazem toho branka Tondy Neumanna, které předcházela Prokyho střela ze tří metrů do břevna, dorážka ze dvou metrů do protihráče, další dorážka do jiného protihráče a teprve potom jsme to dotlačili do sítě. Domácí byli ve druhém poločase třikrát za půlkou, přesto dvakrát skórovali. Tentokrát lze shrnout: na gól se strašně nadřeme, naopak strašně lacino inkasujeme.

Přesto byla vidět chuť se poprat, zápas zvrátit, spousta nápaditých akcí. Hodně to tentokrát tahali Klabi, Tonda a Najdri z 04, ale pozitivní je, že dokázali strhnout i naše hráče, kdy například Šeri hrál celý druhý poločas tak, že jsem ho nepoznával, to samé Lucka či Míra.

Takže gratulujeme domácím k výhře (hráli pouze s ročníkem 05 - přesto si bojovností, tvrdostí a rychlostí nezadali ani se staršíma klukama od nás), věřím, že nám to začne padat a odnese to o víkendu Zbraslav.

Zápasy:

SC Xaverov Horní Počernice - FC Tempo Praha C 7:3 (5:1)