FC Tempo Praha

U19: Tři body z oraniště

9.10.2018 14:35   Petr Havlíček  

Tempo zvítězilo na hřišti Třebeše brankou Babického z penalty.

Zápas v Třebeši hodně ovlivnilo nekvalitní hřiště, na kterém bylo uprostřed více hlíny než trávy. I proto jsme v prvním poločase chtěli hru zjednodušit a nekomplikovat si ji proti důrazným domácím zbytečnými ztrátami. Úplně se nám však nedařilo si dlouhé míče na útočnou trojici připravovat. Třebeš hrozila hlavně ze standardních situací, které kluci bránili poměrně laxně. Vepředu nám chyběl větší důraz ve vápně soupeře, když jsme mohli úniky po stranách dohrát lépe nebo dorazit vypadnuté míče od domácího brankáře. Celkově nám však v prvním poločase chyběla bojovnost a agresivita, proto se šlo do kabin za stavu 0:0.

Ve druhé půli už to byl z hlediska nasazení, které vzhledem k terénu hrálo velkou roli, daleko lepší výkon. Až na výjimky jsme domácí nepouštěli k míči, hru oživili oba střídající hráči Dobřanský i Herman a vytvářeli jsme si daleko více nadějných situací před bránou. Rozhodující moment nakonec přišel dvacet minut před koncem, kdy po faulu na Tomáše Havlíčka proměnil penaltu Fíla Babický. Do konce utkání jsme chtěli zvýšit, ale nakonec jsme měli štěstí v úplně poslední vteřině zápasu, kdy po standardní situaci trefili domácí zblízka břevno.

Na náročném terénu se nedalo příliš kombinovat, nahradit to bojovností, odhodláním a komunikací se klukům podařilo až ve druhém poločase a z Hradce Králové vezou důležité tři body. Pochvalu si zaslouží obranná čtyřka, která si vyjma standardních situací poradila s rychlým útočníkem domácích a na "drništi" odskákala většinu vysokých míčů. S ofenzivními situacemi kolem vápna a ve vápně bychom si ale měli poradit daleko lépe.

Zápasy:

TJ Sokol Třebeš - FC Tempo Praha 0:1 (0:0)