FC Tempo Praha

Muži A: Po dvou kolech plný počet bodů

30.8.2010 0:10   Libor Koubek  

Tempo vyhrálo i druhý přeborový zápas. Po výhře 3:2 nad Čechií Uhříněves má spolu s Aritmou plný počet šesti bodů.

Trené Koller udělal oproti prvnímu utkání jednu změnu, místo Netušila nastoupil na kraji zálohy Hlavík, na pravý kraj obrany se posunul Beneš. Hosté přijeli ve žlutých dresech a jelikož v přeboru je povinností ctít barvy domácích, museli si půjčit náhradní tempácké, protože posel z Uhříněvsi s jinou sadou nestihl dorazit včas.

Hostům se nelíbila ani nahuštěnost míčů, neustále přehnaně komunikovali mezi sebou i s rozhodčím a působili v úvodu zápasu nekoncentrovaně. Možná i z toho vyplynula penalta už v 5.minutě. Trhlík zahrál v pokutovém území rukou a exekutor Žalud se nemýlil - 1:0.

Uhříněves ale pak začala ukazovat, že umí i velmi dobře hrát fotbal, dobře kombinovala, míč létal rychle od nohy a obrana Tempa měla plné nohy práce. Ale i domácí se nenechávali zahanbit a výsledkem bylo doslova vražedné tempo zápasu, k vidění byl výborný fotbal. K tomu jsou ale potřeba i góly a ty bohužel padly do domácí sítě...

V 16. minutě si kanonýr Čejka natáhl míč do středu hřiště, nasadil jesličky Kočímu a s pomocí Žaludovy teče srovnal na 1:1. O tři minuty později bylo na Lhotce ještě smutněji. Domácí netakticky pokryli autové vhazování a hosté, jmenovitě kapitán Plášek, si doslova vymodlili penaltu, protože stoper Vrba jen stál, neudělal žádný pohyb. Čejka tak mohl přidat svůj druhý gól, byť golman Kuchař směr střely vystihl - 1:2.

Tempo se z mírného šoku docela rychle probralo a ve 30. minutě pálil Žalud z výborné pozice nad branku. Stejný hráč o sedm minut později nevtěsnal mezi tyče trestný kop těsně za šestnáctkou. Ale ve 42. minutě už se Tempo dočkalo zaslouženého vyrovnání. Boháč poslal míč do strany na Hlavíka a jeho přízemní centr parádním volejem uklidil do sítě Kočí - 2:2.

Skvělý zápas pokračoval a Tempo už o minutu později mohlo dokonat obrat, ale Hurkovu střelu dokázal gólman Kudrnáč vyrazit do zámezí.

Po změně stran tempo zápasu na chvíli opadlo, oba týmy si potřebovaly odpočinout, aby zápas mohl gradovat v samém závěru. Nejpve mohl rozhodnout uhříněvský bek Kuchta, ale naštěstí po průniku do šestnáctky pálil jen do boční sítě. Slavným se mohl v 84. minutě stát Komorník, ale jeho střele zabránilo v cestě do sítě břevno.

O minutu později už se ale slavným stal kapitán Žalud. Převzal míč od Vrby, potáhl jej dvacet metrů, obrana před ním ustupovala, a tak použil své pověstné kladivo a fantastickou střelou z pětadvaceti metrů napálil míč přesně pod břevno, gólman Kudrnáč plachtil vzduchem marně - 3:2. Nádherná bomba tak rozhodla o dalších třech bodech pro Tempo, které tak má za sebou povedený, tolik důležitý, vstup do přeborové sezóny.

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Čechie Uhříněves 3:2 (2:2)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:24)