FC Tempo Praha

Dělejme fotbal společně

3.12.2018 11:18   Dominik Kadlec  

Tempo uspořádalo přípravkový turnaj pro okolní kluby.

V sobotu 1.12. pořádalo Tempo lehce netradiční formát turnaje pro kluby z místního regionu. Cílem bylo sejít se s okolními kluby a poznat se mezi trenéry navzájem. Myšlenkou je, že jako kluby z blízkého okolí bychom mezi sebou neměli soupeřit, ale navzájem si pomoci, pokud to je možné a spolupracovat na výchově dětí v našem regionu.
    
Tempácký turnaj pro okolní kluby - Dělejme fotbal společně Tempácký turnaj pro okolní kluby - Dělejme fotbal společně
Musím říct, že základ této myšlenky byl určitě naplněn. Celý turnaj jak mladších, tak starších přípravek probíhal ve velmi přátelské atmosféře. Snad jsme dokázali, že i v přátelské atmosféře mohou kluci zažít soutěžení a jsou motivováni k co nejlepším výkonům, aniž by se jednotliví trenéři mezi sebou hádali a rodiče po sobě pokřikovali. A šlo to i bez rozhodčích, neboť trenéři si jednotlivá utkání odpískali sami. Zatímco kluci bojují o výsledky, my bychom měli táhnout za jeden provaz. Bylo příjemné sledovat, že si spolu trenéři po zápase vyměnili číslo a domluvili přátelské utkání.

Samotný turnaj byl postavený tak, aby se co nejvíce hrálo a vše probíhalo co nejjednodušeji. Mladší přípravky hrály dopoledne na čtyřech hřištích a starší odpoledne na pěti. Byl nastaven rozpis utkání na jednotlivých hřištích a pokud se na hřištích dohrálo, trenéři nahlásili výsledek a ihned začínala další utkání. Konec utkání byl vždy odpískán na všech hřištích najednou, a tak to vycházelo, že někde kluci hráli 10 minut (starší 12) a někde zase 12. Podle toho, jak rychle se týmům podařilo začít.
    
Turnaje mladší přípravky se zúčastnilo 11 týmů a systémem každý s každým odehrály všechny 10 popřípadě 9 utkání, protože kdo měl dva týmy, tak samozřejmě nemusel hrát mezi sebou. Minimum odehraných minut bylo 90. Ve starší přípravce se sešlo 12 týmů, a tak minimální počet odehraných minut byl 120, což je na tříhodinový turnaj slušná vytíženost. Na konci turnaje proběhlo rychlé vyhlášení, kde kluci převzali ceny, za které děkujeme Spartě a Pražskému fotbalovému svazu a dozvěděli se celkový počet svých vítězných zápasů. Jen prozradím, že v mladší přípravce nejvíckrát vyhrála Zbraslav a ve starší domácí Tempo.

Tempácký turnaj pro okolní kluby - Dělejme fotbal společně Tempácký turnaj pro okolní kluby - Dělejme fotbal společně
Přestože nás ráno zastihl sníh a zima, tak kluci ukázali, že nejsou "skleníkovými" dětmi a i v tomto počasí mohou hrát venku. Pokud jsou pořád v akci a nestojí na střídačce či mezi zápasy, tak ani neměli čas prochladnout. Pochvalu si tak zaslouží všechny týmy, které přijely s rozumným počtem dětí a pokud měly dětí dost, tak přihlásily dva týmy. Neviděli jsme tak zástupy nudících se dětí na střídačce.

Turnaje mladší přípravky se zúčastnily tyto kluby: Modřany, Jinočany, Cholupice, Zbraslav, Sparta, Vestec a Tempo.

Ve starší přípravce spolu měřily síly Tempo, Podolí, Sparta, Libuš, Modřany, D. Břežany, Dobřichovice a Jinočany.

Všem děkujeme za účast a doufám, že se spolu potkáme na dalších akcích. Poděkování patří také pražskému grassroots manažerovi Davidu Perlovi, který se turnaje zúčastnil a pomohl s organizací.

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:68)