FC Tempo Praha

U19: Zodpovědný výkon a tři body

2.4.2019 13:56   Filip Šmídek  

Tým U19 zakončil náročný víkend jasnou výhrou 4:0 ve Vlašimi.

V neděli po obědě jsme zajížděli do Vlašimi. Do zápasu jsme vstoupili velmi dobře, v prvních deseti minutách jsme soupeře prakticky nepustili z jeho poloviny a my jsme byli nebezpeční. Nejdříve Sedlář trefil břevno, o chvíli později se znovu hezky uvolnil Sedlář na straně a jeho střílený centr uklidil do sítě Adámek. Poté se hrálo hlavně mezi vápny, na nerovném terénu jsme viděli hodně nepřesností z obou stran. po dvaceti minutách hry dal o sobě dvakrát vědět Horák, v prvním úniku ho stopeři ještě zachytili, ve druhém po přihrávce Adámka už se nemýlil - 0:2. V závěru poločasu přišla červená karta pro domácí za oplácení.

Druhý poločas jsme nemohli začít lépe, dobrým tlakem a hezkou kombinací vybídl Sedlář k úniku Schätze a ten zvýšil na 0:3. O dalších pět minut později unikl obráncům Bohdan, obešel i brankáře, před sebou už měl jen prázdnou bránu, trefil tyč, ale míč se odrazil k Sedlářovi a ten ho do brány doklepl - 0:4. V tu chvíli skončil prakticky zápas, Vlašim neměla dostatek sil ani kvality, aby nás v deseti potrápila. Naopak my jsme v klidu drželi míč, vypracovali si několik dalších šancí, které ale zůstaly nevyužity.

Jsem rád, že po náročné sobotě, kdy většina kluků měla odehráno náročné zápasy za muže A či B, jsme k tomu zápasu přistoupili naprosto zodpovědně. Zatlačili jsme soupeře a brzy se ujali vedení. Ve druhém poločase jsme rychle rozhodli a zápas v klidu dohráli.

Zápasy:

FC Sellier & Bellot Vlašim - FC Tempo Praha 0:4 (0:2)