FC Tempo Praha

U15: Tři body se silným Pískem

10.4.2019 12:35   Petr Havlíček  

Výsledkový efekt přinesla zjednodušená hra a obětavost v soubojích.

V úvodních minutách utkání s Pískem byl víc vidět soupeř, kterému jsme dávali hodně prostoru hlavně ze standardních situací a z nich odražených míčů. Tuto převahu jsme rozbili zhruba kolem desáté minuty. Od té doby jsme začali hrozit převážně rychlým přechodem do útoku, byť ne všechny akce se nám podařilo dotáhnout do zakončení. Dokázali jsme však navázat i dobře zahranými standardkami, tudíž jsme se udrželi v tlaku. Na polovině soupeře kluci hráli dobře do kolma a byli přímočaří a hladoví. Obranná hra byla dostatečně pozorná a vcelku rychle jsme ve střední zóně dostupovali. Gólově jsme se prosadili až těsně před přestávkou, ale vedení klidně mohlo být o branku vyšší.

Ve druhé půli jsme byli příliš pasivní a po nadějném vstupu v prvních pěti minutách se dál jen bránili. Přestali jsme vyhrávat souboje a po zisku míče ho nedokázali udržet ani přesně přihrát nahoru. Z toho vyplynula penalta, kterou soupeř neproměnil. Od červené karty v 50. minutě už šlo v deseti pouze o vůli a nasazení, ale Písek naše mezery v obraně nevyužil a vytvořil si pouze dvě šance na gól. My naopak z brejku mohli zvýšit, ale trefili pouze tyč. Pojištění výhry na 2:0 se tak kluci dočkali až v samém závěru.

Tentokrát jsme z různých důvodů (například to, že jsme týden před zápasem bojovali s nemocemi a střevními problémy) hru zjednodušili a šli hlavně za výsledkovým cílem. V prvním poločase to přineslo zajímavá řešení a šance na útočné polovině, ve druhém poločase už byl náš přístup velmi pasivní. Na druhou stranu jsme po zápase na Aritmě spokojeni, že se ve hře objevila obětavost, efektivita a v první půli úspěšnost v soubojích, na což jsme apelovali.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Písek 2:0 (1:0)