FC Tempo Praha

U19: Strhující jízda proti Jablonci

12.8.2019 14:55   Filip Šmídek  

Tempo v druholigové premiéře zaslouženě porazilo Jablonec 5:1, vstřelených branek mohlo být i více.

V neděli v pravé poledne jsme na domácím hřišti přivítali FK Jablonec. Do zápasu jsme vlétli sebevědomě a soupeře zatlačili. V úvodních dvaceti minutách jsme si vytvořili tři obrovské šance, bohužel nevyužity. Poté se hra vyrovnala, a tak jablonečtí z ojedinělého brejku nás mohli potrestat, ale Žeži v bráně míč včas vyrazil. Závěr patřil opět nám, ale šanci Babického brankář vyrazil a v dalších šancích jsme byli málo důrazní.

FC Tempo Praha - FK Jablonec 5:1 FC Tempo Praha - FK Jablonec 5:1
Vzhledem k tomu, že soupeř už asi nemohl hrát hůř než v prvním poločase, tak začátek druhého poločasu spíše patřil jemu. Lépe držel míč a začal si vytvářet nebezpečné situace. V první Žeži s pomocí obrany ještě odvrátili. O chvíli později přišla ztráta ve středu pole, prostrčení na útočníka Jablonce a ten přehodil Žežiho -  0:1. Dalších pět minut jsme byli jako opaření, nedali jsme si dvě přihrávky za sebou a po další chybě ve středu pole jsme mohli prohrávat 0:2, naštěstí pro nás byl máván ofsajd. V tu chvíli se kluci neskutečně zvedli, po centru za strany si vypadlý míč ve vápně našel Pytlíček a milimetrově ho poslal do šibenice - 1:1. O další tři minuty přišla hezká akce ze strany, Trojan přihrával Babickému, který byl faulován v malém vápně, penalty se ujal Trajhan a poslal nás do vedení 2:1. Neuběhlo ani pět minut a opět vypadlý míč metr za vápnem napálil Pytlíček po teči obránce k tyči - 3:1. Strašidelnou desetiminutovku pro Jablonec završil Trojan krásným lobem z pětadvaceti metrů -  4:1. Od té chvíle se hra kouskovala, bylo to hodně nervózní, hlavně ze strany hostů. Deset minut před koncem po rohu Trajhana oslavil svůj premiérový gól za Tempo Hadraba, a stanovil tak konečný výsledek na 5:1.

Přistoupili jsme k zápasu velmi dobře, v prvním poločase jsme soupeře předčili prakticky ve všem, chyběl tomu jen gól a ne jeden. Ve druhém poločase začal aktivněji Jablonec a ujal se vedení. Kluci ukázali obrovskou chuť po vítězství, během deseti minut jsme výsledek otočili a rozhodli o vítězi utkaní. Po většinu zápasu jsme byli lepším týmem a zaslouženě vyhráli.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Jablonec 5:1 (0:0)

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:50)