FC Tempo Praha

U19: Bod z Mladé Boleslavi

10.9.2019 14:36   Dominik Rodinger  

Remízu trefil pět minut před koncem Plíšek, domácí lépe zvládli penaltový rozstřel.

V pátém kole jsme zajeli na hřiště FK Mladá Boleslav. Utkání začalo velmi opatrně. Oba týmy se poznávaly, oťukávaly a snažily se hlavně neudělat chybu. Nám hru malinko narušilo zranění Kuby Havlíčka, který si zlomil kotník, když odehrával ve skluzu míč, který letěl do autu. Do hřiště vstoupil Tomáš Havlíček a naskočil velmi rychle a dobře. Vytvořili jsme si díky dobře hrající středové řadě Trajhan, Havlíček a Hadraba několik příležitostí. Naopak díky obranné řadě do ničeho vážnějšího nepustili domácí. Ve 30. minutě jsme měli velkou příležitost, kdy jsme trefili tyč, a další dvě šance nedali i díky dobře reagujícímu brankáři a nešli jsme tedy do vedení. Poté hráli Boleslavští dozadu velmi zodpovědně a snažil se hrozit z rychlého přechodu do protiútoku.

Ve druhém poločase se ale otevřela stavidla a kluci se snažili strhnout vedení na naši stranu. Měli jsme na kopačkách minimálně čtyři gólové šance, ale bohužel jsme buď zvolili špatné řešení nebo nás opět vychytal velmi dobře chytající domácí brankář. V 73. minutě tak šla do vedení Mladá Boleslav. Míč za naši obranu si vzal prvním dotykem skvěle hrající Timothy Barratt a ranou k tyči uklidil míč na 1:0. Pro naše mužstvo to byl ale další impulz k tomu, abychom vstřelili konečně branku. To se nám podařilo v 85. minutě, kdy se z dálky po přihrávce Trajhana trefil krásně k tyči Sváťa Plíšek. Od té doby jsme přikovali domácí k jejich vápnu, měli asi čtyři rohy za sebou, kde míč skákal na brankové čáře. Bohužel nám to tam nespadlo, a tak se šlo do penalt. Díky dvěma našim neproměněným domácí zvítězili v konečném výsledku po penaltách 2:1.

I trenér domácích zhodnotil vítězství jako velmi šťastné pro jejich barvy a pogratuloval nám k dobrému výkonu. Kluci makali, dřeli a je vidět, že impuls v podobě ligové soutěže je znatelný. V neděli náš čeká velmi silná Dukla Praha, ale pokud kluci budou nadále v zápasech takto makat, tak nemám strach o to, že i Dukla odjede z Tempa s prázdnou. Týmový duch a entuziasmus je kolikrát více jak individuální kvalita.

Zápasy:

FK Mladá Boleslav B - FC Tempo Praha 1:1 (0:0), pen. 4:3