FC Tempo Praha

U15: Škoda standardek

24.9.2019 21:37   Libor Koller  

Tempáci zbytečně ztratili bod na hřišti Táborska.

Sobotní utkání proti Chabrům bylo naprosto v naší režii. Hosté za první poločas vystřelili snad třikrát a to jednou z penalty. Stav 0:2 v poločase byl trest za neproměňování šancí a nepozornost. Ve druhém se hrálo už jen na jednu branku. Opět si kluci připravili dobré možnosti, ale chyběl někdo, kdo by to vzal na sebe a šel za gólem. Sice jsme snížili, ale vyrovnat se nepodařilo. Dobré hře chybělo jen to nejdůležitější. Bez gólů se nevyhrává.

V Táboře hned od začátku bylo jasné, že nás domácí mohou porazit jen přes standardní nebo brejkové situace. Urostlí chasníci byli silní v soubojích a budili respekt. První poločas byl vyrovnaný, ale nebezpečnější jsme byli my. Jen malý důraz a "hlad" v koncovce bránil tomu, abychom dali více než jeden gól do poločasu. Ten jeden připravil Riču průnikovkou na Tomasa, který našel Šímíňa a bylo sníženo na 2:1. Zato domácí jednoduchými brankami trestali naše malé sebeobětování. Stačil jen nákop do vápna ze standardní situace, propadnutí míče do zadní tyče a nedohrání. Brejk a pomalé dostoupení střelce a bylo darovaných 2:0.

Do druhého poločasu se šlo s tím, že se dá utkání klidně otočit a tak to vypadalo. Měli jsme více ze hry a tuto snahu korunoval parádní střelou za vápnem Tomaso, kdy napálil míč přesně do šibenice, kde se míč odrazil od spojnice do zad letícího brankáře a poté do branky. Deset minut před konce korunoval svůj výborný výkon Šimíňo skvělým obstřelem a obrat byl dokonán. Poté jsme měli ještě čtyři velmi dobré příležitosti z rychlých protiútoků, kdy i Fílu zvýšil na 2:4, ale kvůli ofsajdu??? domácí stále měli šanci na vyrovnání. Scházely dvě minuty do konce a to se také stalo. Je smutné, že úplně stejně jako při prvním gólu. Standardní situace, nákop do vápna - málo odvahy z naší strany "sežrat míč" a nepustit za žádnou cenu vítězný obrat.

Následující penalty jsme konečně na čtvrtý pokus zvládli.

Ztráta vítězství je pro kluky určitě ponaučení do dalších bojů o body, které je hlavně hodně zajímají.

Zápasy:

FC Tempo Praha C - SK Dolní Chabry 1:2 (0:2)
FC MAS Táborsko - FC Tempo Praha 3:3 (2:1), pen. 4:5