FC Tempo Praha

U17: Z Hradce vezeme první výhru

26.9.2019 7:58   Richard Valoušek  

Trpělivá hra nakonec přinesla čtyři vstřelené branky.

Až do 66. minuty se čekalo na úvodní branku, kterou jsme doslova přetrhli gólovou smůlu. Do té doby jsme nastřelili tyč i břevno a zahodili dalších několik vyložených šancí. A pak se konečně dočkali. Z kluků spadla tíha okamžiku a začalo jim to tam padat. Konečný výsledek 4:0 je zasloužený, i když ..
.. stále je potřeba zůstat ve střehu a stoprocentně připraveni na každý moment zápasu. Stačí jen namátkou připomenout ojedinělou šanci domácích po naší zbytečné ztrátě ve vlastním vápně nebo oplácení dalšího z našich kluků po důrazné hře Olympie.

Zvlášť na druhou jmenovanou věc si musíme dát pozor. Občas až zbytečně ostré ohrazení proti důrazné hře soupeře, ať už slovně nebo oplácením, by se nám mohlo vymstít. I proto jsme na kluky apelovali před zápasem, že rozhodnou dva atributy. Zaprvé jak se popasujeme s důraznou hrou Olympie a zadruhé, kdo bude silnější v pokutových územích. Na prvně jmenovaném musíme zapracovat, na tom druhém jistě budeme pracovat také, ale v tomto bodě kluci zahráli skvěle, vždyť tři branky ze čtyř dali z bezprostřední blízkosti a čtvrtou z hranice vápna.

Celkově jsme zápas zvládli velmi dobře, vyhráli zaslouženě a většímu rozdílu ve skóre bránila jen naše střelecká nemohoucnost. I tu jsme ale nakonec překonali a vezeme si na Lhotku první vítězné body.

V neděli nás čeká doma sedmibodový Litvínov (Olympia Hradec měla 6 bodů). Společně budeme hladoví a půjdeme po dalších bodech.

Zápasy:

FC Olympia HK - FK Kratonohy - FC Tempo Praha 0:4 (0:0)