FC Tempo Praha

U17: Třetí výhra ze čtyř zápasů

15.10.2019 14:34   Richard Valoušek  

Tempáci po dalším ligovém vítězství stoupají tabulkou.

Minulý týden po dvou výhrách přišla porážka na Spartě, kde jsme však herně nezanechali špatný dojem, a to nás motivovalo k dalšímu ligovému klání. Na náš trávník přijely favorizované Pardubice, které dokázaly v letošním ročníku vyhrát v Jablonci i na Spartě, když shodně nastřílely pět gólů.

My jsme šli ale do zápasu sebevědomě s vírou potvrdit zlepšující se výkony a nasbírat další body, které nám pomohou nakouknout do první desítky ligové tabulky. V tom nás neměly zastavit ani četné absence hráčů (Janoševič, Veselý, Meztek, Novák), kteří by se pravděpodobně v sestavě jinak objevili.

Kluci, kteří dostali důvěru, na hřišti nechali všechny síly a i když se občas dopouštěli taktických i technických chyb, na trávníku nic nevypustili. Pardubice se prezentovaly fotbalovým dojmem, do šancí se však dostávaly jen po našich individuálních zaváháních. Naštěstí žádné z nich nepotrestaly. A tak jsme se mohli osmělit i my. Lingova dalekonosná střela však skončila vedle a další šance neměly dostatečně precizní zakončení.

O přestávce za bezbrankového stavu jsme udělali jednu změnu a zkraje druhého poločasu druhou. Střídání nepřinesla výraznější oživení, ale hra se srovnala, ani na jedné straně nebylo tolik šancí. I my se vzadu až na pár výkyvů zklidnili a mohli tak začít útočit.

V 64. minutě zahrával od lajny přímý kop Krejčí a levačkou ho posadil přímo na hlavu Husáka. Spolupráce našich krajních obránců nám zajistila vedení 1:0. Za deset minut ale bylo srovnáno. Tentokrát s míčem Husák zaváhal, nechal odcentrovat svého soupeře a ten posadil míč na hlavu Lexmana, který se prosadil přes Krejčího a bylo srovnáno.

Do konce utkání už branka nepadla, a tak rozhodly pokutové kopy. V nich jsme byli klidnějším mužstvem a neproměnili jen jednu střelu, hosté naopak dvě, proto byl bonusový bod náš. Celkově musím kluky pochválit za přístup, na trávníku skutečně dřeli a body si zasloužili. Na druhou stranu nutno přiznat, že kdyby Pardubice odjížděly bez bodu, bylo by to pro ně příliš kruté.

Do konce podzimní části zbývá pět utkání a jsem přesvědčený, že pokud budou kluci pokračovat v nastoleném trendu, v tabulce se vytoužené první desítce přiblížíme.

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Pardubice B 1:1 (0:0), pen. 4:3