FC Tempo Praha

U19: Bod ziskem či ztrátou?

21.10.2021 15:29   Filip Šmídek  

Tempo s Pardubicemi vedlo o dvě branky, ale bod nakonec získalo až v nastaveném čase.

Úvodní minuty patřily nám, hned z první akce se hezky uvolnil Mikeš a předložil Šindelkovi, který nás poslal do vedení 1:0. I nadále jsme byli aktivní, střela Krejčího mířila těsně vedle, hlavička Šindelky do břevna a v další šanci nepropálil ani Prchlík ani Šindelka obranu domácích. Z dalšího rohu už jsme se nemýlili, kdy na Rakušanův centr si naskočil Šindelka a zvýšil na 2:0. Po půlhodině hry jsme udělali chybu ve středu hřiště, Pandulovu střelu vyrazil Skokánek před sebe a dobíhající Hoffman snížil na 2:1. O chvíli později si opět naváděl Pandula a trefil tyč. O další tři minuty později Pandula využil chyby v naší obraně a překonal vybíhajícího Skokánka - 2:2.

Druhý poločas byli mírně aktivnější hosté, po zbytečné ztrátě na půlce soupeře naše obrana špatně odcouvala a Novák uklízel míč do prázdné brány - 2:3. Poté přišel moment, kdy se Šindelka řítil do úniku, před vápnem byl faulován brankářem, místo červené karty viděl žlutou. To nás trochu poslalo dolů a o pět minut později z rohu Besperát poslal Pardubice do dvoubrankového vedení 2:4.

V následujících minutách se dostal do zajímavé situace Mikeš, ale jeho střela mířila vedle. Soupeř tam měl nějaký brejky, které ale nedotáhl. tak přišla závěrečná pětiminutovka, kdy nejdříve po krásné akci Mikeš předložil Tokarovi a ten snížil na 4:3. A v poslední minutě z posledního centru si soupeř srazil hlavou Rakušanův centr do sítě - 4:4.

Je to složité, máme šest zraněných hráčů a nedokážeme udržet kvalitu a koncentraci po celý zápas. Výborně do toho vstoupíme, dáme dva hezké góly, ale nejsme schopni to udržet ani do poločasu. Do druhé půli vstoupíme vlažně (trochu mojí zásluhou), necháme si dát dva laciné góly. V závěru kluci ukázali obrovskou vnitřní sílu a zápas jsme alespoň zremizovali. Po půlhodině bych řekl, že bod je málo, tím že jsme dali gól z poslední akce, je pro nás bod ziskem. 

Zápasy:

FC Tempo Praha - FK Pardubice B 4:4 (2:2)