FC Tempo Praha

U11: Pane jo, finále Planeo!

11.5.2023 22:24   Petra Vorlová  

Tempáci obsadili na Planeo Cupu sice až 19. místo, ale hrou rozhodně nezklamali.

U11 FC Tempo Praha na finálovém turnaji Planeo Cupu v Benešově U11 FC Tempo Praha na finálovém turnaji Planeo Cupu v Benešově
Parta kluků ze současných U11 už má zkušenosti s finálovou účastí na Ondrášovce. Před dvěma lety si zahráli ve zlaté skupině o stupně nejvyšší. V předchozím ročníku se klukům nepodařilo na tento úspěch navázat a na finálový turnaj se neprobojovali. O to více si užili letošní poměrně suverénní jízdu podzimními předkoly, která jim vynesla další finálovou účast na tomto turnaji pro dvacet čtyři nejlepších týmů z celé republiky nyní hraným pod novým názvem Planeo Cup.

Finálové kolo se uskutečnilo předchozí víkend v Benešově, tedy v podstatě za humny, což chlapcům z U11 zajistilo slušnou fanouškovskou základnu a podporu. Ani to ale bohužel nestačilo. V rámci prvního dne se kluci střetli i s pozdějším vítězem celého turnaje, se Spartou Brno, která byla za celý víkend asi jediným soupeřem dostávajícím kluky pod trvalejší tlak svou důraznou a rychlou hrou. Snad ještě závěrečný zápas prvního dne s Bohemkou vypadal alespoň výsledkově jako jednoznačná záležitost, ale v tomto duelu Klokani z Vršovic nepotkali soupeře, který by příliš vzdoroval. Frustrace na straně našich U11 už bylo zkrátka příliš. Ostatní zápasy, ať už s Baníkem Ostrava nebo Viktorkou Vestec, byly dost vyrovnané a co dodat, když vám po těsné prohře i trenér soupeře gratuluje s tím, že jste byli lepším týmem. Důkazem toho, jak ošidné byly zápasy onoho prvního dne, je fakt, že například Tempem jasně poražená SK Roudnice nad Labem, která si nakonec druhý den zahrála ve stříbrné skupině, skončila v rámci celkového pořadí o devět míst před Tempem.

Po nervy drásajícím průběhu prvního dne, kdy pro své fanoušky kluci namíchali koktejl z krásného fotbalu, leckdy jasného přehrávání soupeře, neproměňování vyložených šancí a dostávání laciných gólů, stačil jejich hrdinný výkon pouze na bronzovou skupinu. Druhý den začal v podobném duchu jako den první, ale vypít kalich hořkosti až do dna kluci nakonec nemuseli. Jako bod zlomu jsme my za lajnou označili hloupý gól Dynamu České Budějovice, který znamenal pro kluky po vydřeném vítězství nad Pískem, který jasně přehrávali, klopýtnutí s Ivančicemi v duchu výkonů z předchozího dne, konečně vítězný zápas zlomený po bitvě na jejich stranu. Od té chvíle už začaly góly padat snáz a znovu nalezenou sebedůvěru odnesl v posledním zápase již nalomený Baník Sokolov, jehož zdecimování naše U11 dokončili podobně, jako si s námi den předtím pohrála Bohemka.

Konečné devatenácté místo na turnaji úplně neodpovídá celkovému průběhu a obrázku hry předvedené na turnaji, ale jak známo, fotbal se hraje na góly a ty nám tam prostě první den nepadaly. Především to nás stálo zajímavější celkové umístění. Kluci si zaslouží poděkování za bojovnost a vůli zlomit nepříznivý scénář turnaje, což se nakonec podařilo. Potěšit je určitě mohla také slova známého sportovního komentátora Pavla Čapka, který týmům předával závěrečná ocenění a který neopomněl zmínit, že ačkoli na mapě dospělého fotbalu tým ze Lhotky zatím svoje místo nenašel, tak o to více je známý svou výbornou prací s mládeží. Souhlas. Díky kluci a celý trenérský týme! Těšíme se na podzim!

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:1)