FC Tempo Praha

Muži A: Třetí remíza 1:1 v řadě

2.5.2012 21:15   www.fotbalpraha.cz  

Tempo si rozdělilo body se Zličínem, i když k vítězství bylo o trochu blíže.

Prvomájový duel Tempa se Zličínem skončil dělbou bodů. Remíza 1:1 se zrodila už v prvním poločase. Ve vyrovnném zápase se moc šancí neurodilo a tak, přestože se hrál celkem solidní fotbal, stovce diváků chybělo právě to nejdůležitější - góly. Ten první ale přišel hodně rychle, takže ho většina diváků, dopíjejících nějaký lahodný nápoj v místním šenku, ani neviděla.

Začala běžet druhá minuta zápasu a hosté si vybojovali výhodu přímého kopu. Míč si u levé postranní čáry připravil Goldmann. Poslal jej před branku, kde se jej snažil hlavou usměrnit Zmeškal. Míč však nezasáhl a ten prolétl skoprnělou domácí obranou za záda překvapeného Kuchaře - 0:1.

Domácí se z šoku vzpmatovali až po čtvrhodině hry, ale s Kočího střelou si Zajíček poradil. Ve 22. minutě Mertovi v rozhodující chvíli míč ukopl Kadlec a když vzápětí Valoušek prostrčil míč Žákovi, ten si jej ukopl a Kuchař už byl u něj včas.

Ve 29. minutě Kočí uvolnil na levé straně Kopala, ale jeho centr Hlavík na malém vápně hlavou usměrnit nestihl.  Za šest minut už to domácím vyšlo. Hlavík unikl po pravé straně a jeho prudký centr prolétl až na zadní tyč kde jej Kopal kolenem doklepl do sítě. Stopeři hostů i brankář Zajíček neměli příliš čisté svědomí.

Za tři minuty mohli jít domácí do vedení. Stoper Adam se nedohodl se Zajíčkem, ale Kopal se k míči neprodral. Ve 41. minutě to byl opět Kopal, který se dostal do šance po akci Hlavíka, ale poslední kličku nezvládl.

V první šanci druhé půle byl opět domácí Kopal. Po akci na hranici ofsajdu se dostal až do šestnáctky, ale opět se pokusil o kličku, kterou mu Šindelář nezbaštil. V 54. minutě poslal na branku hostů ostrý projektil Kočí, ale lehce tečovaný míč prosvištěl nad brankou. V 58. minutě zakončoval na druhé straně Zahálka, na Kuchaře nevyzrál.

ZÁZNAM UTKÁNÍ ZDE

Obě mužstva chtěla zápas rozhodnout, blíže k tomu byli domácí. V 74. minutě vytvořili zmatky před brankou hostů, ale ani Hlavík, ani Kasl míč přes bránící hráče propálit nedokázali. Hosté odpověděli akcí střídajícího Maye, s jeho střelou si Kuchař poradil. Další střela hostujícího Zeleného prolétla nad brankovou konstrukcí.

V závěru zápasu se dvakrát blýskl domácí benjamínek Nwogu. nejdříve přešel přes Zahalku, ale zakončit nedokázal. Pak unikl obraně hostů po pravé straně a jeho přihrávku s velkou dávkou štěstí odvrátil do bezepčí Zelený. Když v 90. minutě nejdříve po dlouhém autovém vhazování nedokázal zakončit Budák, vybojovali si na druhé straně rohový kop hosté. Už se k jeho rozehrání ale nedostali. Uplynula hrací doba a sudí Trska zápas ukončil s remízou 1:1.

Hodnocení trenérů:
Václav Nechvíla (Tempo):
Spokojený s remízou být nemůžu, chtěli jsme vyhrát. Zaskočil nás rychlý inkasovaný gól. Byl to zápas nahoru - dolů, moc šancí ale nebylo. V poli jsme měli převahu, ale ve vápně chyběl důraz. Vzadu jsme pracovali dobře, takže ani soupeř moc šancí neměl. Z tohoto pohledu je asi remíza spravedlivá.

Radovan Hromádko (Zličín): Fotbal to nebyl špatný a divákům se musel líbit. My jsme měli víc ze hry, domácí chodili do brejků. Brankové šance jsme měli oba, nebylo jich moc, většinou po chybách na obou stranách. Remízu beru, je spravedlivá.

Nejlepší hráč Tempa: Jan Kočí.
Nejlepší hráč Zličína: Filip Kuchler.
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Dominik Kadlec (Tempo).



Zápasy:

FC Tempo Praha - FC Zličín 1:1 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:25)