FC Tempo Praha

Muži A: To bylo příliš kruté...

10.5.2012 0:06   www.fotbalpraha.cz  

Tempo ještě deset minut před koncem vedlo nad béčkem Motorletu, aby nakonec odešlo poraženo 2:4.

Fotbalisté Tempa sehráli s rezervou Motorletu tak trochu nešťastný zápas. Po chybě svého gólmana prohrávali, ale dokázali vývoj zápasu otočit. Nezvládli však závěr zápasu. V 80. minutě nechali hosty vyrovnat a kalich hořkosti si vypili do dna během dalších minut, když ještě dvakrát inkasovali a nakonec zůstali bez bodů. Za krásného počasí si našla na Lhotku cestu slušná divácká návštěva. Domácí je určitě svým výkonem nezklamali. Bohužel jim to body nepřineslo.

Nešťastný okamžik si vybral jejich brankář Kuchař ve 32. minutě, kdy neudržel lehkou střelu a Belán snadnou dorážkou otevřel skóre zápasu. Gól do šatny vrátil domácí do hry. Po rohovém kopu pálil Žalud, Kučera míč jen vyrazil a Netušil jej dorazil do sítě.

ZÁZNAM UTKÁNÍ ZDE

Po přestávce domácí zápas otočili. V 57. minutě z hranice vápna přesně zamířil Kopal. Stejný hráč mohl v 65. minutě zápas rozhodnout. Ocitl se sám před odkrytou brankou, ale hlavou poslal míč jen do tyče. Domácím jakoby pomalu docházely síly a hosté v závěru zápas ovládli.

V 80. minutě Golovko vrátil do branky balon odražený od spojnice břevna a tyče a vyrovnal na 2:2. Za minutu přišla akce hostů do otevřené obrany a na jejím konci poslal míč do sítě Řepka. Dvě minuty před koncem další střídající hráč hostů Chaloupka vypálil tvrdě k bližší tyči a Kuchař nestačil ani reagovat - 2:4.

Hodnocení trenérů:
Libor Koller (Tempo):
Výsledek 2:4 vypadá jednoznačně, ale my jsme do osmdesáté minuty hráli velmi dobrý fotbal, kdy jsme byli i lepším mužstvem než Motorlet, který tam měl velmi dobré mladé hráče. Pak nám ale došly síly, během osmi minut dal soupeř tři góly, kluci to nezvládli fyzicky i psychicky. S hrou jsem spokojený, minimálně bod jsme si zasloužili, ne-li vítězství. Výsledek je pro nás krutý. Zlomovým momentem byla situace za stavu 2:1, kdy trefil Kopal hlavou z malého vápna tyč. Klukům nemůžu nic vytknout, bojovali, jen posledních deset minut většina z nich šlapala vodu. Hlavu si z té porážky nedělám, odehráli jsme dobrý zápas, což musí potvrdit každý, kdo to utkání viděl.

Jaroslav Šturma (Motorlet B): Bylo to hezké utkání, fotbalové z obou stran, týmy se snažily o kombinaci, divákům se ten zápas musel líbit. My jsme byli trochu zbrklí ve finální fázi, kde nám to skřípalo, naštěstí jsme v závěru dokázali zápas třemi góly otočit. Myslím, že jsme vyhráli zaslouženě.

Nejlepší hráč Tempa: Jiří Žalud
Nejlepší hráč Motorletu B: Tomáš Osvald
Nejlepší hráč podle fotbalpraha.cz: Pavel Kopal (Tempo)

Zápasy:

FC Tempo Praha - SK Motorlet Praha B 2:4 (1:1) Video ze zápasu

Fotogalerie

kompletní galerie (počet:35)