FC Tempo Praha

Mladší dorost: Hodnocení sezóny 2009/10

23.7.2010 17:14   Libor Koubek  

Mladší dorost trenéra Ivo Flakse nestačil jen na tým Podolí a z druhého místa postoupil do přeboru.

Jaké byly cíle do skončené sezóny?
Cíl uplynulé sezony byl od začátku jednoznačně daný. Vykopat přebor mladšího dorostu a potvrdit pověst postupového mužstva.

Jak jste spokojeni s konečným umístěním a jak s předváděnou hrou?
S konečným umístěním, i když to po mnoha letech bylo 2.místo, musíme být ve finále absolutně spokojeni, protože jak se nakonec ukázalo, bylo to právě to postupové místo v naší skupině. S předváděnou hrou jsem byl spokojen jen v některých zápasech a to zejména v podzimní části sezony. V té druhé jsme střídali lepší hru s tou horší. To se odvíjelo od kvality soupeře a náročnosti jednotlivých utkání.

Jak těžká byla soutěž, v čem byli soupeři lepší a v čem je naopak převyšoval náš tým?
Soutěž byla středně těžká a o zajímavé výsledky nebyla nouze, absolutní prim hrálo Podolí a velký herní pokrok udělala Libuš. Náš tým převyšoval soupeře touhou hrát a vyhrávat. Naopak většina soupeřů se snažila proti nám podat nadstandardní výkon, kdy jsme například na podzim na Újezdě horko těžko remizovali 2:2 a tentýž soupeř za týden prohrál s Podolím snad rozdílem patnácti branek.

Jak fungovala spolupráce s ročníkově okolními týmy a co by se na ní dalo z vašeho pohledu zlepšit?
Spolupráce s okolními týmy fungovala vcelku dobře, problém vidím v tom, že někteří hráči byli pernamentně přetěžováni a za náš tým pak už nehráli s takovým nasazením, které bych od nich očekával. Bude nutné v tomto zlepšit komunikaci a střídat více hráčů, aby neposilovali jiná mužstva stále stejní hráči, protože všeho se časem člověk přejí a to platí i u fotbalu!

Jak vidíte možnosti týmu v příští sezóně i v budoucnu?
Možnosti týmu v budoucí sezoně vidím optimisticky a myslím, že toto mužstvo má na to, aby hrálo o přední příčky v přeboru. O budoucnost týmu mám určitou obavu, aby nedocházelo k dalšímu úbytku hráčů, protože kde není konkurence, roste sebeuspokojení.Jinak věřím, že několik kluků bude určitě zdatnou pomocí u dalších týmů.

Jaká herní činnost váš tým v sezóně nejvíce zdobila?
Náš tým určitě v uplynulé sezoně zdobila velmi dobrá defenzivní činnost a neméně i ta ofenzivní. Méně jsem byl spokojen se hrou záložní řady, která po odchodu Maška na hostování výrazně utrpěla na kvalitě.

Jaká herní činnost váš tým v sezóně nejvíce trápila?
Náš tým v uplynulé sezoně z herních činností trápil poměrně velký počet nepřesných přihrávek, malé využívání standardních situací a to zejména rohových kopů ke vstřelení branky, no a samotné zahrávání standardních situací nebylo též nejlepší. Takže je toho na zlepšování stále dost, ale to se musí při tréninku méně diskutovat a víc se soustředit na nácvik jednotlivých herních situací.

Nejlepší a nejhorší chvíle v sezóně (nejen výsledkově)?
Tou nejlepší zprávou byla samozřejmě ta o našem postupu, i když jsme si ho nemohli dostatečně vychutnat, protože se o něm rozhodlo týden po skončení naší soutěže a naši kluci museli čekat, jak to dopadne ve vyšších soutěžích. Nejhorší chvíle byla určitě ostudná prohra na jaře se Slavojem Podolí, bylo to sice 3:0 pro soupeře, ale šlo prostě o ten způsob hry a těch věcí okolo. Prostě jsme se o to vítězství neporvali, hráli jsme zakřiknutě a většina hráčů totálně zklamala. Dodnes si toto selhání nedovedu vysvětlit, trochu to připomínalo naše loňské finále poháru PFS, kde to bylo velmi podobné.

Kteří hráči byli hlavními oporami a kdo nejvíce překvapil či udělal největší výkonnostní nárůst?
Největšími oporami týmu byli určitě David Horn, Michal Hájek (musí zrychlit a víc běhat, pak to bude super), určitě Dan Dvořák a jeho stabilní výkony na pravé záloze. Defenzivě jednoznačně kraloval Kristek, ze kterého většina soupeřů doslova šílela. Velký herní pokrok určitě udělal Ruda Novák, i když je to neuvěřitelný spalovač šancí. Vedle Kristka začal podávat velmi dobré výkony Bláha. Jirka Lehký má určitě na víc a měl by využít i své ideální postavy. Golmani mají bohužel každý své nedostatky a budou muset dál tvrdě pracovat. Stejskal střídal světlé okamžiky s těmi tmavšími a to zejména neuvěřitelným množstvím nepřesných přihrávek (jinak kvalita tam určitě je). Ostatní musí dál na sobě pracovat a mají co zlepšovat!

Jaká byla spokojenost s přístupem a účastí na trénincích?
Jsem u drtivé většiny hráčů velmi spokojen a absolutorium zaslouží za účast v zimní přípravě, kdy ty povětrnostní podmínky nebyly příliš příznivé, přesto ta účast byla oohromná. Za to moc děkuji.

Na kterou činnost se v tréninku nejvíce zaměřujete?
Při trénincích se zaměřujeme na velký rozsah herních situací a to, co nás momentálně pálí, určitě je to neustálé zlepšování fyzické kondice (což bylo v uplynulé sezoně u tohoto mužstva skutečně velkou devízou), zlepšení kombinační hry a přihrávek. V neposlední řadě jsou to ty rohové kopy.

Jak vnímáte obraz Tempa z pohledu soupeřů či pražské fotbalové veřejnosti?
Tempo je určitě v očích pražské fotbalové veřejnosti vnímáno velmi pozitivně. U soupeřů budí určitě respekt a dá se říci, že je velmi oceňována současná velmi dobrá práce s mládeží, o čemž svědčí hned několik postupů do přeboru Prahy v uplynulé sezoně, ale i zájem o naše mužstva na turnajích nejen v Praze. K tomu všemu musí být samozřejmě ideální podmínky a ty současné vedení Tempa určitě vytváří. Takže moc díky.

 

Nejvíce branek David Horn 31
Nejvíce asistencí Michal Hájek  26
Nejvíce kanadských bodů Michal Hájek   48
Nejvíce odehraných minut Michal Hájek  1674
    

 

Osoby:

Ivo Flaks